03. 05. 2018 - 20:15
Tsitsipas izbacio prvog nositelja u Estorilu i nastavio sa...
907
Shares
Tsitsipas izbacio prvog nositelja u Estorilu i nastavio sa sjajnim igrama

PORTUGAL

Tsitsipas izbacio prvog nositelja u Estorilu i nastavio sa sjajnim igrama

03. 05. 2018 - 20:15
0
Shares

Stefanos Tsitsipas odigrao je sjajan turnir u Barceloni gdje je nakon pet mečeva bez izgubljenog seta došao do finala i zakazao susret sa Rafaelom Nadalom. Nije mogao ništa protiv kralja šljake, ali pokazao je sjajan tenis tokom turnira i sve je to prenio na Estoril gdje je večeras izbacio prvog nositelja turnira Kevina Andersona. Rezultat je na kraju bio 2:1, a preokretom po pobjede došao je 44. teniser svijeta. Po setovima bilo je 6:7, 6:3, 6:3.

U prvom setu vidjeli smo samo jednu break loptu i to za osmog tenisera svijeta Andersona, a on je nije iskoristio. Bila je ovo ujedno i set lopta jer je Kevin Anderson imao prednost od 5:4. Otišlo se u tie-break, a ponovo je sjajno servirao Anderson kojem je to zaštitni znak i nije izgubio nijedan svoj servis, a napravio je dva mini breaka koja su bila dovoljna za osvajanje seta. 

Nakon 2:2 u drugom setu Anderson je dobio još jednu break priliku, a nakon što ovu nije iskoristio odmah je izgubio svoj servis. Znao je to iskoristiti Tsitsipas koji nije servirao ništa lošije od prvog nositelja turnira i bez break prilika došao je do seta rezultatom 6:3. 12 od 15 osvojenih prvih servisa imao je Tsitsipas u drugom setu, dok je na drugi servis imao 10 od 14 što je bila prevaga jer je tek 44% poena na drugi servis osvojio Anderson. 

Treći set donio je isti rezultat kao i drugi, a opet je bolji bio Tsitsipas. 9 od 11 na prvi i 7 od 7 na drugi servis imao je Tsitsipas, a to je dokrajčilo Andersona koji nije imao ideju kako da dođe do breaka. Dva svoja servisa izgubio je Anderson i povratka nije bilo. U četvrtini finala Estorila Tsitsipas će igrati protiv Carballes Baene koji je danas ranije pobijedio Norriea nakon preokreta. 

Učitaj još novosti