03. 05. 2018 - 17:38
Šokantno ispadanje prvog nositelja turnira u Istanbulu
907
Shares
Šokantno ispadanje prvog nositelja turnira u Istanbulu

Šokantno ispadanje prvog nositelja turnira u Istanbulu

03. 05. 2018 - 17:38
0
Shares

Marin Čilić prošlu sezonu odigrao je poprilično dobro na šljaci, a danas je šokantno poražen od Maleka Jazirija već u svom prvom meču u Istanbulu. Malek Jaziri baš i ne igra sjajno na ovoj podlozi, ali danas je pomeo sa terena Čilića koji nije pokazao apsolutno ništa. Samo par sekundi preko 40 minuta trajao je prvi set, a 40 je trajao drugi i Jaziri će u četvrtinu finala Istanbula sa rezultatom 2:0, odnosno po setovima 6:4, 6:2. 

Prvi nositelj turnira i četvrti teniser na svijetu je dobro počeo meč i uzeo je prva dva gema, ali je onda šokantno izgubio narednih pet. Uspio je da se vrati odmah i došao je do 4:5, ali Jaziri je i dalje imao servis prednosti i iskoristio ga je na najbolji mogući način za osvajanje prvog seta. U drugom setu Čilić je imao samo jednu break priliku, ali nije je iskoristio. Jaziri je napravio dva breaka i na kraju je sasvim zasluženo slavio protiv veoma lošeg Čilića. 

78. teniser svijeta će u četvrtini finala igrati protiv boljeg iz meča Thiaga Monteira i Veselya koji je sedmi nositelj turnira. Ukoliko Jaziri odigra kao danas i prije svega ako bude servirao kao danas onda teško da mu može parirati jedan od navedenih tenisera, pa je polufinale veoma blizu za tenisera koji nije među nositeljima u Istanbulu.

Učitaj još novosti