02. 05. 2018 - 14:36
Guardiola kreće po mladu zvijezdu Bundeslige koju zovu novim...
907
Shares
Guardiola kreće po mladu zvijezdu Bundeslige koju zovu novim Robbenom

LEON BAILEY

Guardiola kreće po mladu zvijezdu Bundeslige koju zovu novim Robbenom

02. 05. 2018 - 14:36
0
Shares

Pep Guardiola želi da kupi nova pojačanja prije Svjetskog prvenstva jer će mnogi dobri nogometaši biti mnogo skuplji ukoliko se pokažu u svojim reprezentacijama. Tokom prošlog prijelaznog roka Manchester City je poslao ponudu za Riyada Mahreza koji je briljirao u Leicesteru, ali ponuda je odbijena i na kraju od svega nije bilo ništa. Činjenica je da je ogromna ponuda bila u pitanju, ali na kraju su City i Mahrez ostali razočarani. 

Po svemu sudeći Manchester City je odustao od Mahreza, a poslali su skaute da prate mladog Leona Baileya koji je 1997. godište. Mnogo je mlađi od reprezentativca Alžira, a pitanje je da li bi bio mnogo skuplji. Mahrez je već izjavio kako će na kraju sezone napustiti Leicester i reklo bi se napokon jer takav nogometaš zaslužuje da igra u daleko jačem klubu, ali od Manchester Citya neće biti ništa. 

Leon Bailey je ove sezone zaidivio cijelu Bundesligu i sebi je mnogo podigao cijenu, a mnogi ga nazivaju novim Robbenom što je velika čast za njega. Bailey je za Bayer Leverkusen ove sezone odigrao 32 utakmice, a uspio je postići 12 golova i dodao je 6 asistencija. Tržišna vrijednost nogometaša koji je odigrao jednu utakmicu za reprezentaciju Jamajke je oko 45 miliona eura, ali nema sumnje da će za sjajno krilo Leverskusen tražiti mnogo više novca. Još uvijek nije došlo do konkretne ponude, ali nakon što skauti obave svoj posao trebalo bi doći do nje i City bi mogao dobiti sjajno pojačanje za narednu sezonu.
 

 

Učitaj još novosti