26. 04. 2018 - 19:21
Liverpool rekao Real Madridu da novcima ne mogu kupiti, a ni...
907
Shares
Liverpool rekao Real Madridu da novcima ne mogu kupiti, a ni privoliti Mohameda Salaha, te odbili nevjerovatnu ponudu

Liverpool rekao Real Madridu da novcima ne mogu kupiti, a ni privoliti Mohameda Salaha, te odbili nevjerovatnu ponudu

26. 04. 2018 - 19:21
0
Shares

Mohamed Salah je najbolji strijelac u ligama petice u ovom trenutku sa nevjerovatna 43 gola, a dva gola i dvije asistencije protiv Rome u polufinalu Lige prvaka podigla su ga do neba u očima svih posmatrača, a o navijačima iz Egipta, te onima koji vole Liverpool, ne trebamo ni pričati. Real Madrid je sada više nego ikada zagrizao za Mohameda Salaha, a Liverpool je poručio da dvadesetpetogodišnjaka na kraju ove sezone ne mogu dobiti ni za 200 miliona funti koliko su bili spremni ponuditi. Ovo će uveliko pokvariti planove Real Madrida koji ga je već doslovno najavio kao buduću zvijezdu koja bi trebala biti Ronaldov nasljednik na Santiago Bernabeu. 
 



Egipćanin je kod Mourinha u Chelseaju odigrao svega trinaest utakmica i prodali su ga u Romu za tek trinaest miliona eura, da bi kasnije za svega godinu dana Roma uzela pedeset miliona eura od Liverpoola koji sada više i ne zna njegovu cijenu. Jednostavno nije moguće ni procijeniti jer ga mnogi smatraju najboljim nogometašem na svijetu. Svaka čast Ronaldu i Messiju, ali ako ne gledamo prošlost onda bez premca nema konkurenciju u ovom trenutku. Odavno se Salahu nije desilo da ne uradi ništa kao recimo Ronaldo sinoć, a Ronaldo je najbolji nogometaš na svijetu još uvijek. 
 



Real Madrid je naredne sezone planirao prije svega dovesti Salaha i mislili su ako je mogao Coutinho u Barcelonu, da će moći i Salah kod njih, ali to sada neće ići kao što je išlo sa Coutinhom. Mnogi su već pisali koliko je zapravo Salah zadovoljan sa svim što ima u životu, a ujedno je i veliki vjernik. Ne bi trebalo čuditi da provede čitavu karijeru u Liverpoolu kako to pišu mediji u Engleskoj jer je stekao status božanstva, te uz sve to igraju prelijep nogomet koji mu u potpunosti odgovara. Da nisu na centimetar od finala Lige prvaka možda bi bila druga priča, no ako osvoje Ligu prvaka nema šanse da onda zapravo napusti Liverpool, pogotovo ne nakon današnje izjave kluba. Čak je i Zinedine Zidane javno hvalio Salaha nakon utakmice protiv Rome i rekao je da je sjajan nogometaš. Dok su mediji u Španiji pisali kako je zapravo Salah sve što fali LaLigi i da bi nakon njega liga bila idealna.
 


 

Učitaj još novosti