26. 04. 2018 - 19:15
Trener Crvene Zvezde podnio ostavku, ali je ona jednoglasno...
907
Shares
Trener Crvene Zvezde podnio ostavku, ali je ona jednoglasno odbijena

SRBIJA

Trener Crvene Zvezde podnio ostavku, ali je ona jednoglasno odbijena

26. 04. 2018 - 19:15
0
Shares

Košarkaški klub Crvene Zvezde oglasio se povodom otkaza Dušana Alimpijevića, te povodom poraza od momčadi Budućnosti u finalu ABA lige, ali i o porazu u Čačku od ekipe Borca. Otkaz je ponuđen, ali nije prihvaćen i odbijen je jednoglasno, te je treneru data puna podrška: "Na sjednici su članovi predsjedništva informisani o ponuđenoj ostavci prvog trenera seniorskog tima KK Crvena zvezda Dušana Alimpijevića, koju je ponudio iz moralnih razloga, nakon finalne serije play offa ABA lige, koja je jednoglasno odbijena, i data je puna podrška treneru", ističe se u saopštenju.

Poseban osvrt klub je napravio vezano za meč u Čačku koji je ocijenjen kao "sramotan".
"Bez obzira na sve događaje koji nemaju veze sa terenom, zaključak je da je prvi tim KK Crvena zvezda odigrao u Čačku možda i najlošiju utakmicu ove sezone, koja se može nazvati samo jednim imenom – sramota i nedopustivo za KK Crvena zvezda. Odsustvo energije i borbenosti u ovakvom klubu, pa makar bila u pitanju i prijateljska, a ne takmičarski važna utakmice Superlige Srbije, je nedopustivo. Zbog toga su unutar kluba povučeni  određeni potezi i disciplinske mjere, i pored činjenice da smo svesni da je cijeli takmičarski pogon potrošen nakon finalne serije u Podgorici, i nepravdi koje su nam tamo nanijete", piše u saopštenju.

Ističe se da sistem kluba nije urušen porazom od Budućnosti.
"Sistem KK Crvena zvezda mts je tako koncipiran da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za ovaj klub u prošlosti. Imali smo puno izazova, sezone koje nisu možda opravdavala očekivanja u rezultatima, ali smo iz sezone u sezonu, stalno napredovali. Na početku ove takmičarske godine,  je jasno i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus, i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne „neprincipijelne koalicije" pokušati da ruše klub sistemski. Potpuno je jasno ko sve radi i na koji način, i kome smeta stabilnost kluba, koja je sačuvana i pored pojedinih rezultatskih neuspjeha, iako smo imali hrabrosti da jasno istaknemo i svoje takmičarske ciljeve na početku sezone. Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa prijedlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima".

Učitaj još novosti