26. 04. 2018 - 18:57
SRAMOTA Finale FA Cupa je spektakl na koji ne možete povesti...
907
Shares
SRAMOTA Finale FA Cupa je spektakl na koji ne možete povesti djecu!

ENGLESKA

SRAMOTA Finale FA Cupa je spektakl na koji ne možete povesti djecu!

26. 04. 2018 - 18:57
0
Shares

Devetnaestog Maja igra se finale FA Cupa u kojem učestvuju Manchester United i Chelsea, a cijele za finale su sramota nad svim sramotama. U nekim zonama cijene su u odnosu na prethodne godine porasle čak i do deset puta, a oko 13.500 hiljada navijača Chelseaja i Manchester Uniteda morat će da plate 145 funti da bi gledali utakmicu i podržali svoj tim. Za neka sjedišta cijena je porasla za čak 65 funti od polufinala do finala, a sramotno je vidjeti da je minimalna cijena 45 funti. 

Istraživanje BBC-a je pokazalo da mnogi momci od 18 do 24 godine su rekli kako zapravo neće gledati utakmicu jer ih je spriječila prevelika cijena, a zapravo su imali namjeru da idu na istu. U svim kategorijama odgovor je isti i svi su razočarani, a u kategoriji 18-24 čak 82% osoba kazala je kako neće ići na utakmicu zbog cijena ulaznica. Čak 350 funti cijena je za dvije odrasle osobe i jedno dijete ukoliko želite da gledate sa istoka ili zapada, a mediji pišu kako zapravo za tu istu cijenu možete sedam dana provesti uz more uživajući na suncu. 

FA Cup je povećao nagradu za osvajača, a ona trenutno iznos 1,8 miliona funti, dok je ukupni fond 15,1 milion funti. Oko 600.000 funti očekuje da će biti prihod od ulaznica na finalu. Naravno ova cifra se očekuje ukoliko stadion bude rasprodat, a da li će biti teško je reći. Mediji u Engleskoj pišu kako je FA Cup takmičenje u kojem je sve moguće, ali nije moguće dovesti dijete da gleda veliko finale. 

 

 

Učitaj još novosti