26. 04. 2018 - 14:11
Adžem: Igrat ćemo napadački, vjerujem u pobjedu protiv Zrinjskog
907
Shares
Adžem: Igrat ćemo napadački, vjerujem u pobjedu protiv Zrinjskog

STRATEG PLAVIH S GRBAVICE

Adžem: Igrat ćemo napadački, vjerujem u pobjedu protiv Zrinjskog

26. 04. 2018 - 14:11
0
Shares

Nogometaši Željezničara u derbiju sedmog kola Lige za prvaka BiH u petak na stadionu Grbavica dočekuju ekipu Zrinjskog. Ovo će biti duel dvije ekipe koje se bore za titulu. Zrinjski je trenutno vodeći s tri boda prednosti nad sutrašnjim rivalom te je Željezničaru potrebna pobjeda da bi ostao u utrci za naslov prvaka.

Trener ''Plavih'' s Grbavice Admir Adžem očekuje otvorenu utakmicu i vjeruje da će njegovi igrači učiniti sve da dođu do trijumfa.

- Očekujemo ekipu Zrinjskog, lidera na tabeli, koji u posljednje vrijeme postiže dobre rezultate. Imaju tri boda prednosti i sigurno je da su u povoljnijoj poziciji. Možemo obećati da ćemo učiniti sve da prednost anuliramo i vratimo se u borbu za prvaka, naravno, uz pomoć navijača - kazao je Adžem.

Očekuje da će i Zrinjski na Grbavici igrati otvoreno.

- Vjerujem da će doći da se nadigravaju, a mi moramo igrati napadački jer samo tako možemo do pobjede - dodao je trener Željezničara.

Kada je u pitanju igrački kadar, Adžem je potvrdio da je suspenzija Asimu Zecu ukinuta i da se on vratio u ekipu te će biti u konkurenciji za sutrašnji meč. Vezni nogometaš Željezničara Jovan Blagojević, također, očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje u pobjedu svog tima.

- Čeka nas teška utakmica. Igramo malo lošije u posljednje vrijeme, a vjerujem da ćemo to popraviti sutra i vratiti se u borbu za titulu. Dugujemo to sebi i navijačima i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo - kazao je Blagojević. Susret se igra u petak na stadionu Grbavica od 19 sati.

Učitaj još novosti