26. 04. 2018 - 10:00
PJANIĆEV PRIJATELJ NAPUŠTA TORINO Italijani tvrde da je stigla...
907
Shares
PJANIĆEV PRIJATELJ NAPUŠTA TORINO Italijani tvrde da je stigla ponuda koja se ne odbija, biće najplaćeniji ikad!

MARIO MANDŽUKIĆ PRED ODLASKOM

PJANIĆEV PRIJATELJ NAPUŠTA TORINO Italijani tvrde da je stigla ponuda koja se ne odbija, biće najplaćeniji ikad!

26. 04. 2018 - 10:00
0
Shares

Već neko vrijeme nagađa se o eventualnom odlasku Marija Mandžukića iz Torina na kraju sezone. Italijanski Rai Sport objavio je vijest prema kojoj će napadač Juventusa iduće sezone napustiti redove prvaka Italije. Italijani pišu kako je hrvatski reprezentativac izvijestio klub da želi napustiti Torino. Nakon tri godine u Juventusu u potrazi je za novim izazovima, a i ne želi više igrati na krilnoj poziciji. 

mandzukic-higuain

“Odlazak hrvatskog napadača na kraju sezone gotova je stvar, bez obzira na to što je za Allegrijevu momčad bio jedan od ključnih igrača”, piše Rai Sport. Isti izvor navodi da 31-godišnji Mandžukić ima ponude iz Kine koje ne može odbiti. Tamo bi zarađivao i do 20 miliona eura po sezoni i tako postao najplaćeniji hrvatski sportista u historiji. Mandžukić se povezuje i s prelaskom u Milan, a engleski mediji posljednjih dana sele ga u Tottenham. Bivši napadač Dinama, Wolfsburga, Atletica i Bayerna sve češće se povezuje s odlaskom iz redova aktuelnog prvaka Italije. Tako je nedavno "Gazzetta dello Sport" objavila da bi Mandžukić mogao otići u sljedećem prijelaznom roku jer u posljednje vrijeme igra lošije i nikako da se vrati u očekivanu formu.

mandzukic
"Hrvata želi nekoliko kineskih i turskih klubova. Juventus bi ga mogao prodati ako dođe poštena ponuda na kraju sezone'', tvrdi Calciomercato i otkriva da je jedan od klubova koji ga žele Bešiktaš. Juve mu ne bi pravio problem, uz pristojno obeštećenje, naime, Hrvat bi mogao da računa na oko 10 miliona eura po sezoni, duplo više nego što ima u Juventusu. Naravno, ukoliko pristane na odlazak u Kinu.

Juventus mu je navodno već pronašao zamjenu. "Corriere dello Sport" piše kako italijanski prvak želi vratiti Alvara Moratu. Španac je napustio Torino 2016. godine nakon što je Real aktivirao klauzulu i vratio ga u Madrid. Real ga je nakon godinu dana prodao u Chelsea u kojem zarađuje osam miliona eura po sezoni, pola miliona eura manje od najplaćenijeg igrača Juventusa Gonzala Higuaina.

morata

Stara dama bi za Moratu trebala platiti ipak ispod 80 miliona eura. Dio novca za 25-godišnjeg Španca mogla bi zaraditi prodajom Mandžukića. Ipak, od eventualnog Moratinog transfera mnogo će zavisiti od Conteovog naslednika, Juventus sigurno neće toliko platiti Moratu kome je pala cijena nakon ne baš ubjedljive sezone u Premiershipu. Moguće je da u transfer bude uključen i Alex Sandro, kojeg silno žele u Londonu. Za ovakav rasplet sigurno navijaju Dybala i ostali igrači, Morata je ostavio veliki trag i prijatelje u Torinu, tu je našao i suprugu, želi natrag u Juventus, a veliko poštovanje navijača je stekao kada je odbio ponude Napolija i Milana baš iz respekta prema "Bjankonerima".

Učitaj još novosti