26. 04. 2018 - 09:22
LEBRON S DRUGE PLANETE Blokirao šut za pobjedu Pacersa, pa...
907
Shares
LEBRON S DRUGE PLANETE Blokirao šut za pobjedu Pacersa, pa tricom sa sirenom donio trijumf Cavsima

NBA

LEBRON S DRUGE PLANETE Blokirao šut za pobjedu Pacersa, pa tricom sa sirenom donio trijumf Cavsima

26. 04. 2018 - 09:22
0
Shares

Cleveland Cavaliers su pobijedili Indiana Pacerse s 98:95 i tako u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije NBA lige poveli s 3:2 u seriji do četiri pobjede. Apsolutni junak pobjede Cavsa bio je LeBron James koji je dvoboj završio s 44 koša, 10 skokova, osam asistencijom, jednom ukradenom loptom i jednom blokadom koja je bila I ključni potez.

Naime, pri rezultatu 95:95 najbolji igrač Indiane Victor Oladipo sjurio se prema košu i krenuo na polaganje, ali ga je James, tačno pet sekundi prije isteka vremena, blokirao. Cleveland je potom pozvao time-out i dobio posjed na centru tačno tri sekunde prije kraja, loptu je dobio James i sa zvukom sirene pogodio tricu za totalni delirij u Quicken Loans Areni. Ostala je dilema je li prilikom Oladipova pokušaja bilo riječ o silaznoj putanji odnosno je li lopta prije LeBronove blokade dotaknula tablu. Suci su presudili kako nije i kako je sve čisto.

Uz Jamesa, najbolji u redovima Clevelanda bio je Kyle Korver koji je postigao 19 koševa. Ni Oladipo ni Bojan Bogdanović nisu imali svoju večer. Oladipo je doduše ostvario double-double učinak (12 koševa, 12 skokova), ali je imao katastrofalan šut iz igre (pogodio je samo dvije od 15 lopti). Bogdanović je utakmicu završio s 11 koševa i tri asistencije, šut iz igre 4/9. Kod Indiane najefikasniji je bio Domanatas Sabonis s 22 koša, Thaddeus Young ubacio je 16, uz šest skokova.

Učitaj još novosti