25. 04. 2018 - 22:19
Real stigao na pobjedu do Final Foura, Shved srušio CSKA
907
Shares
Real stigao na pobjedu do Final Foura, Shved srušio CSKA

EUROLIGA

Real stigao na pobjedu do Final Foura, Shved srušio CSKA

25. 04. 2018 - 22:19
0
Shares

Danas su odigrane treće utakmice euroligaških serija između Reala i Panathinaikosa te Khimkija i CSKA Moskve. Nakon ovih susreta rezultat je u obje serije 2:1. Real je danas sa 81:74 savladao grčki sastav, dok je Khimki iznenadio CSKA i upisao 79:73 pobjedu i tako ostao u igru za plasman na Final Four u Beogradu.

Panathinaikos se dobro držao u Madridu i tek je posljednja četvrtina donijela rezultatski rasplet utakmice u kojoj je šuterski dominirao Jaycee Caroll u samo 16 minuta na parketu. Realizirao je svih šest svojih pokušaja uz tri trice, a pogodio je i oba slobodna bacanja. Zabio je 17 poena i bio jedini dvocifreni igrač Reala. Dončić je ostao na sedam poena uz jako loš šut iz igre, no skupio je deset skokova.

Real će sada imati meč loptu na domaćem terenu i za očekivati je da prođu grčki sastav koji je danas predvodio Nick Calatheas sa 26 poena, četiri trice, tri skoka i četiri asistencije, a pridodali su mu se Mike James sa 14 i James Gist s 15 poena, ali nije bilo dosta protiv raspoloženog domaćina.

Nakon što su izgubili prve dvije utakmice u gostima protiv CSKA, Khimki je danas preživio na domaćem terenu i na krilima sjajnim Shveda i Gilla stigao do prve pobjede u seriji. Shved i Gill uzimali su se, Shved je zabio 27 poena uz četiri skoka i četiri asistencije, dok je Anthony Gill zabio 22 poena uz sedam skokova.

Upravo su oni najzaslužniji za pobjedu u utakmici koja je bila izuzetno tijesna, no pokazalo se koliko će CSKA-u nedostajati Nando De Colo u ovoj seriji. Za CSKA je najbolje odigrao Cory Higgins koji je zabio 26 poena, a odličan je bio i Sergio Rodriguez sa 15 poena i osam asistencija.

Dakle, sada je 2:1 u obje serije, Real će na domaćem terenu imati meč loptu, dok će Khimki pred svojim navijačima pokušati preživjeti još jednu eliminacijsku utakmicu jer CSKA sada vodi 2:1.

Učitaj još novosti