25. 04. 2018 - 11:09
Užasne vijesti za Jurgena Kloppa pred nastavak sezone u kojoj...
907
Shares
Užasne vijesti za Jurgena Kloppa pred nastavak sezone u kojoj se bore za najbitniji trofej

LIVERPOOL

Užasne vijesti za Jurgena Kloppa pred nastavak sezone u kojoj se bore za najbitniji trofej

25. 04. 2018 - 11:09
0
Shares

Jurgen Klopp nakon utakmice dobio je veoma loše vijesti, a nogometaš koji je zamijenjen u 18. minuti utakmice izgleda propustiti će ostatak sezone. Klopp je rekao kako se nada da će moći uskoro zaigrati i da je on uvijek optimista, dok medicinski tim ne dijeli mišljenje. 

"Da, izgleda da je sezona za njega gotova. Medicinski tim je veoma zabrinut, iako još nije izvršeno skeniranje. Ja sam veoma pozitivna osoba i nadam se da nije ozbiljno", rekao je Klopp poslije meča. Times čak piše da bi mogao propustiti i Svjetsko prvenstvo u Rusiji što bi bilo šokantno po njega i reprezentaciju Engleske za koju bi sigurno igrao. Dvadesetčetverogodišnjak je ove sezone odigrao 46 utakmica za Liverpool i postigao je pet golova, te upisao osam asistencija. 
 



Sinoć je doduše nakon zamjene Wijnaldum odigrao možda utakmicu života. Roma je upravo prvih dvadesetak minuta imala određenu dominaciju terenom, ali nakon što je ušao Wijnalduk kao klasični veznjak nekako je pokrenuo Liverpool. Presjekao je nekoliko ključnih lopti i učinio je da utakmica ide u jednom smjeru i to onom koji je htio Jurgen Klopp. Po svemu sudeći neće Liverpool izgubiti mnogo, ali samo ako Wijnaldum nastavi da radi ono što je radio na sinoćnjoj utakmici. Holanđanin je ove sezone odigrao 45 utakmica za Liverpool i na omjeru je od jednog gola i četiri asistencije, ali nije to njegov zadatak jer ga Jurgen više koristi kao klasičnog destruktivca igre što mu do sada polazi odlično za nogom. Za Holandiju je Georginio Wijnaldum odigrao 47 utakmica i dvadesetsedmogodišnjak je postigao osam golova. 

 

 

Učitaj još novosti