25. 04. 2018 - 10:40
Jurgen Klopp o nogometašu koji je prozvan kao kikser: Hummels...
907
Shares
Jurgen Klopp o nogometašu koji je prozvan kao kikser: Hummels je pravio veće greške, pa je svjetska klasa!

LIVERPOOL

Jurgen Klopp o nogometašu koji je prozvan kao kikser: Hummels je pravio veće greške, pa je svjetska klasa!

25. 04. 2018 - 10:40
0
Shares

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp brani nakon utakmice reprezentativca Hrvatske Dejana Lovrena. Nije poletio sjajni trener da ga kritikuje nego naprotiv daje mu snagu za nastavak i kaže kako ga ne krivi za ništa. Liverpool je mogao do pobjede od 5:0 u sinoćnjoj utakmici, ali i 5:2 je odličan rezultat, a Lovren je velika uzdanica do kraja sezone jer više nema Matipa, pa Klopp baš i nema neki izbor u odbrani. 
 



"Bili smo veoma dobri u odbrani. Desio se jedan kiks, lopta je letila dugo prema šesnaestercu, do tog trenutka smo je svaki put lijepo izbacili, ali iz ničega su došli do gola. To se dešava, nema to nikakve veze sa uigravanjem odbrane, niti ima potrebe za kritikom. Znam da će ljudi sada reći 'to je Dejan Lovren - svjetska klasa i kiksara', ali greške prave samo najveći fudbaleri. To se konstantno ponavlja. Mats Hummels je pravio još veće greške od njega, iskreno Vam kažem, a trenutno je štoper svjetske klase", tvrdi Klopp.

 



Kormilar Crvenih kaže i da Liverpool nije namjerno pustio Romu da se razmaše u finišu: "Igrali smo našu ofanzivnu igru, a njihove šanse su bile posljedica činjenice da smo se otvorili. Kontrolisali smo meč, mislim da je viđen vrlo lijep fudbal - dobar za gledanje, čak i za moje ukuse. Ništa nije gotovo. Bez obzira što mnogi to misle, hajde da odradimo posao ozbiljno u Rimu u revanšu, jer biće sigurno uzbudljivije nego u prvom meču", poručio je Jurgen Klopp koji na krilima Salaha i svoje inteligencije sjajno vodi Liverpool i mogao bi da čini čuda u narednim sezonama ako ovako nastavi.


 




 

Učitaj još novosti