25. 04. 2018 - 08:46
Boston Celticsi na korak od četvrtine finala, Golden State i...
907
Shares
Boston Celticsi na korak od četvrtine finala, Golden State i Philadelphia prošli dalje

NBA PLAYOFF

Boston Celticsi na korak od četvrtine finala, Golden State i Philadelphia prošli dalje

25. 04. 2018 - 08:46
0
Shares

Momčad Boston Celticsa na pravi način iskoristila je prednost domaćeg terena, pa su tako stigli do velikog vodstva od 3:2 u seriji koje ih dovodi na korak od plasmana u četvrtinu finala NBA Playoff-a. Sat vremena iza ponoći Boston je upisao pobjedu rezultatom 92:87, a prekinuli su seriju od dvije pobjede Milwaukee Bucksa. Samim tim Boston i Milwaukee su zapravo pobjeđivali samo na domaćim terenima, a Bostonu je to bila velika prednost jer bi vjerovatno psihički pali da su nakon 2:0 izgubili i treću utakmicu za redom.

Kao što je to uradio u prošloj utakmici Milwaukee, tako je sinoć Boston. Već u prvom poluvremenu su imali prednost od osam poena, da bi u drugoj podigli u jednom trenutku na plus šesnaest, ali do kraja poluvremena ostali su na jedanaest poena viška. Rezultat prvog poluvremena bio je 48:37. Treća dionica ponovo se otvara boljom igrom domaće ekipe, ali Milwaukee je u jednom trenutku dolazio na svega minus četiri. Nisu izdržali gosti, pa su u četvrtoj dionici igre morali da ganjaju minus jedanaest. Na samom početku napravili su lijepu seriju i stigli su gosti do rezultata 72:68, ali ponovo se nisu uspjeli skroz približiti i na kraju su ipak poraženi. Boston će tako u narednoj utakmici imati meč loptu. Najbolji u Bostonu bio je Horford sa 22 poena, 3 asistencije i 14 skokova. Najbolji strijelac utakmice bio je Milwaukeeov Middleton sa 23 poena. Josep Parker i Antetokounmpo imali su redom 17, odnosno 16 poena, ali neku značajniju podršku od suigrača u Milwaukeeju nisu imali, pa ne čudi što je slavio Boston koji je ipak bolje odigrao timski.

Philadelphia 76ersi imaju svega jedan poraz u posljednjih 20 utakmica, a on je došao u drugoj utakmici serije protiv Miamija. No Miami nije mogao ništa više od toga i poraženi su sa 1:4. U svih 20 utakmica Philadelphia je na preko 100 ubačenih koševa što dovoljno govori kako sjajnu košarku igraju. Konačan rezultat posljednje pete utakmice bio je 104:91. 

JJ Redick bio je najbolji u slavljeničkoj ekipi sa 27 poena i dvije asistencije, dok je najveću podršku imao u Embiidu koji je postigao 19 poena, upisao 1 asistenciju i dodao 12 skokova. Olynik, Johnson i Dragić imali su redom 18,16 i 15 poena u momčadi Miamija, ali nije to bilo dovoljno. Ben Simmons je po ko zna koji put bio veoma dobar u momčadi Phile i imao je učinak o 14 poena, 6 asistencija i 10 skokova. 
 


 



Golden State Warriorsi ipak nisu dopustili San Antonio Spursima da učine seriju zanimljivijom, pa su slavili sa 4:1 baš kao i Phila. Konačan rezultat utakmice bio je 99:91. Golden State je odmah na početku napravio seriju od 9:0, ali do kraja četvrtine prednost se istopila na svega plus dva, pa je završena rezultatom 22:20. Preuzela je momčad Spursa vodstvo odmah na početku druge četvrtine, ali to je bilo sve jer su brzo gubili sa 11 poena razlike, a sa ovom prednošću završilo je poluvrijeme rezultatom 49:38. 79:65 bilo je prilikom ulaska u posljednju dionicu, a Golden je igrao veoma dobro treću četvrtinu i nisu dopuštali gostima da urade apsolutno ništa. Nakon 89:77 Golden je znatno pao, a gosti su igrali žestoko i stigli su na svega dva poena razlike, ali nisu mogli dalje, i Golden State je nakon 93:91 vezao šest poena. Golden je sve u svemu zasluženo slavio protiv dosta lošijih Spursa. 

Najbolji igrač utakmice bio je iz San Antonia Aldridge sa 30 poena, 4 asistencije i 12 skokova. 25 poena ubacio je Durant, dok je Thompson imao samo jedan poen manje. Prva tri strijelca su trice šutirali 15 puta, a ubacili su samo dvije i to po jednu Durant i Thompson, a ujednu su tri igrača koja su jedina provela preko 40 minuta na terenu.

 


 

 

Učitaj još novosti