24. 04. 2018 - 22:54
Baskonia se ne predaje, Fener će se morati još oznojiti da bi...
907
Shares
Baskonia se ne predaje, Fener će se morati još oznojiti da bi prošao dalje

EUROLEAGUE

Baskonia se ne predaje, Fener će se morati još oznojiti da bi prošao dalje

24. 04. 2018 - 22:54
0
Shares

Nakon dvije domaće pobjede košarkaši Fenerbahcea su večeras upisali poraz na prvom gostovanju u Playoffu Eurolige. Momčad Baskonie slavila je sa 88:83 u veoma dobroj utakmici. Četiri pobjede imao je Fener u nizu protiv Baskonie, a večerašnji domaćini u pravom trenutku su prekinuli crnu seriju i ipak se mogu nadati prolasku dalje.

Čak 18:10 imala je Baskonia u prvoj četvrtini, ali sjajno su zaigrali košarkaši Fenera, pa su serijom 10:1 osvojili prvu četvrtinu rezultatom 20:19. No nije to poremetilo Baskoniu koja je stigla do velike prednosti na kraju prvog poluvremena, a iznosila je devet poena razlike. Fener se malo izvukao tricom u posljednjem napadu, a najveća prednost bila je 12 poena razlike sve do tog ubačaja. Gosti su ponovo počeli bolje neparnu dionicu, a smanjili su prije početka posljednje četvrtine na svega jedan razlike, ali parna ponovo donosi bolju igru Baskonie koja završava posao na samom početku četvrtine kada su napravili seriju 15:0. Fener se polako vraćao, ali nisu mogli i na kraju su stigli do svega minus pet.

Najbolji igrač utakmice bio je Rodrigue Beaubois koji je predvodio Baskoniju sa 21. ubačenim košem. Vincent Poirier je dodao 12. poena, baš kao i Voigtmann Johannes. U Feneru najbolji je bio Jan Vesely sa 17 poena, dok je Kostas Sloukas dodao 14. Monstruozno zakucavanje sa večerašnje utakmice kakvo se rijetko viđa pogledajte u videu ispod.

 

 

Učitaj još novosti