24. 04. 2018 - 17:27
Nevjerovatno kakav je meč dobio da sudi Oliver nakon utakmice...
907
Shares
Nevjerovatno kakav je meč dobio da sudi Oliver nakon utakmice Real Madrida i Juventusa

FA CUP

Nevjerovatno kakav je meč dobio da sudi Oliver nakon utakmice Real Madrida i Juventusa

24. 04. 2018 - 17:27
0
Shares

Devetnaestog Maja na Wembleyu igra se finale FA Cupa u kojem se sastaju Manchester United i Chelsea. Oba tima su bez trofeja ove sezone i ovo je naravno posljednja prilika da nešto urade i da bar malo obraduju navijače. Rivalitet između Jose Mourinha i Antonio Contea svima je poznat, a da će varnica biti to pokazuje izbor sudije za ovaj meč.

Čitav svijet ostao je podijeljen nakon utakmice četvrtine finala Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa. Real Madrid je u prvoj utakmici slavio sa 3:0 i dobio je aplauz cijelog stadiona nakon što je sjajnim škaricama zabio pogodak, a bilo je to u Italiji. Revanš susret igrao se na Santiago Bernabeu, a sudio ga je upravo Oliver. Veliki povratak napravio je Juventus sa 0:3 do posljednjih sekundi, ali onda penal za Real Madrid i crveni karton za Buffona zbog žustre reakcije.

Juventus je ispao jer je Cristiano Ronaldo realizirao penal, a nakon utakmice reakcije imamo i dan danas. Čim se saopštilo ko sudi finale FA Cupa odmah su navijači počeli da po društvenim mrežama pišu sve i svašta. Nema sumnje da će situaciju maksimalno zagrijati treneri, a navijači bi do utakmice mogli već da 'ubiju' sudiju. 

Neki smatraju da je bio penal, pa sudiju smatraju odličnim, a ovi drugi samo čekaju novu pogrešku. Nadamo se da će finale proći u fer igri i poštenom suđenju, ali male su šanse za to.

 

 

Učitaj još novosti