23. 04. 2018 - 16:26
ZALUDIO JE APSOLUTNO SVE Za sezonu iz snova nagrađen bolesnim...
907
Shares
ZALUDIO JE APSOLUTNO SVE Za sezonu iz snova nagrađen bolesnim ocjenama u FIFA-i, prekinuo dominaciju CR7 i Messija

EGIPĆANIN TOP TEMA

ZALUDIO JE APSOLUTNO SVE Za sezonu iz snova nagrađen bolesnim ocjenama u FIFA-i, prekinuo dominaciju CR7 i Messija

23. 04. 2018 - 16:26
0
Shares

Mohamed Salah najbolji je fudbaler Premiershipa za ovu sezonu! Nevjerovatni Egipćanin potukao je svu konkurenciju, pa i šampiona Kevina De Bruynea i zasluženo osvojio laskavo priznanje.

Na mala vrata stigao je s "Olimpica" na "Anfield", ali sve je zaludio fenomenalnim partijama. Trenutno je prvi strijelac Premiershipa s 31 pogotkom, čime je izjednačio rekord svih vremena i na najboljem je putu da ga i obori. Ukupno je ove sezone zabio čak 41 gol za Redse.

Ovo je za "egipatskog Messija" sezona iz snova, jer je u polufinalu Lige prvaka s Liverpoolom, a proglašen je i za najboljeg afričkog i arapskog fudbalera. Također, pet puta je bio najbolji Liverpoolov igrač mjeseca, a četiri puta igrač mjeseca u Premier ligi. Impresivne brojke, zar ne?!

Osim ovoga, s Egiptom je izborio plasman u Rusiju i predvodit će svoju zemlju na Mundijalu. Brojni stručnjaci smatraju da je u stanju narušiti vladavinu Ronalda i Messija. Tako brzonogi napadač čak ima priliku i osvojiti Zlatnu kopačku, a tome bi bio veoma blizu ukoliko s Redsima pokori Evropu. Prva od dvije prepreke je njegov bivši klub, Roma...

salah-firmino-liverpool

Brzonogi fudbaler i dalje je jedna je od glavnih tema u sportskom svijetu, iako još nije ni završila. Liverpool drži treće mjesto na tabeli Premiershipa, a u polufinalu Lige prvaka očekuje ih Roma. Kao šlag na tortu stigla je nagrada za najboljeg igrača sezone 2017./18. u izboru Udruženja nogometnih igrača. Kako bi Salah bio mašina za golove i u FIFA-i 18, pobrinuo se EA Sports, koji je za Egipćanina napravio novu nevjerovatnu karticu. 

salah

Mohamed Salah je tako s novom karticom i ukupnom ocjenom 98 preko noći postao drugi najbolji fudbaler u igri. Maksimalnih 99 rezervirano je za osvajača Zlatne lopte, u ovom slučaju Cristiana Ronalda. Međutim, kartica je toliko dobra da se Salah ubacio ispred velikog Messija i njegove kartice za ulazak u najbolju momčad godine.  

sadio-mane-roberto-firmino-mohamed-salah-emre-can-liverpool

Nova kartica uključuje najveće moguće ocjene za brzinu i dribling, dok ona za šut zaostaje za svega jedan. Dodavanja su na 95, a fizičke karakteristike na 92, naravno, najniža je ocjena za obranu. Iako niti dosad nije bio problem trpati protivnike sa Salahom u momčadi, to će s novom karticom biti jednostavnije nego ikad. EA Sports se tako potpuno opravdano pridružio slavlju Salahovog uspjeha, a ko zna šta ćemo još od njega vidjeti do kraja sezone. Redsi predvođeni sjajnim fudbalerom mogu čak i na krov Starog kontinenta.

Učitaj još novosti