22. 04. 2018 - 23:02
DŽABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI Salah nadmašio sve Građane i...
907
Shares
DŽABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI Salah nadmašio sve Građane i ukrao im najvrijedniju nagradu ispred nosa

NAJBOLJI IGRAČ PREMIERSHIPA

DŽABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI Salah nadmašio sve Građane i ukrao im najvrijedniju nagradu ispred nosa

22. 04. 2018 - 23:02
0
Shares

Mohamed Salah najbolji je fudbaler Premiershipa za ovu sezonu! Nevjerovatni Egipćanin potukao je svu konkurenciju, pa i šampiona Kevina De Bruynea i zasluženo osvojio laskavo priznanje.

Na mala vrata stigao je s "Olimpica" na "Anfield", ali sve je zaludio fenomenalnim partijama. Trenutno je prvi strijelac Premiershipa s 31 pogotkom, čime je izjednačio rekord svih vremena i na najboljem je putu da ga i obori. Ukupno je ove sezone zabio čak 41 gol za Redse.

Ovo je za "egipatskog Messija" sezona iz snova, jer je u polufinalu Lige prvaka s Liverpoolom, a proglašen je i za najboljeg afričkog i arapskog fudbalera. Također, pet puta je bio najbolji Liverpoolov igrač mjeseca, a četiri puta igrač mjeseca u Premier ligi. Impresivne brojke, zar ne?!

salah

Osim ovoga, s Egiptom je izborio plasman u Rusiju i predvodit će svoju zemlju na Mundijalu. Brojni stručnjaci smatraju da je u stanju narušiti vladavinu Ronalda i Messija. Tako brzonogi napadač čak ima priliku i osvojiti Zlatnu kopačku, a tome bi bio veoma blizu ukoliko s Redsima pokori Evropu. Prva od dvije prepreke je njegov bivši klub, Roma...

Učitaj još novosti