22. 04. 2018 - 18:53
Bordo tim srušio Široki i došao na dva boda do Evrope, GOŠK na...
907
Shares
Bordo tim srušio Široki i došao na dva boda do Evrope, GOŠK na pragu opstanka

PREMIJER LIGA BIH

Bordo tim srušio Široki i došao na dva boda do Evrope, GOŠK na pragu opstanka

22. 04. 2018 - 18:53
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo je u derbiju kola Premijer lige s 2:0 pobijedio Široki Brijeg i tako im došao na dva boda zaostatka. Utakmica se igrala na sablasno praznom Koševu jer navijači Bordo kluba i dalje bojkotuju utakmice zahtijevajući smjenu uprave kluba. 

Loša vijest za Sarajevo su ozljede Almira Bekića i Ljubana Crepulje koji su morali biti prisilno zamijenjeni već u prvom poluvremenu. 

Prednost je stigla u 58. minuti nakon sjajne akcije. Elvis Sarić je ubacio s lijeve strane za Ahmetovića kojeg je čuvao Stipo Marković, a on je loptu pospremio u vlastitu mrežu.

Pobjedu je u 71. minuti potvrdio Sarić kojeg je sa zemlje sjajno uposlio Velkoski.

Zrinjski je vodeći sa 62 boda, Željezničar ima tri boda manje, treći Široki Brijeg ima 49 bodova i drži posljednje mjesto koje vodi u Evropu, a Sarajevo je četvrto s dva boda manje.

U skupini za ispadanje GOŠK je u gostima s 2:1 pobijedio Slobodu. Golove su za pobjedu zabili Mulahusejnović i Vego, dok je za Slobodu strijelac bio Terzić. GOŠK je pobjedom skočio na osmo mjesto, a Sloboda je 10. samo jedno mjesto iznad zone ispadanja.

Učitaj još novosti