22. 04. 2018 - 17:43
IPAK MUNDIJAL S IBROM 'Zlatan želi na SP? Neka me nazove pa...
907
Shares
IPAK MUNDIJAL S IBROM 'Zlatan želi na SP? Neka me nazove pa ćemo vidjeti...'

ŠVEDSKI SELEKTOR JASAN

IPAK MUNDIJAL S IBROM 'Zlatan želi na SP? Neka me nazove pa ćemo vidjeti...'

22. 04. 2018 - 17:43
0
Shares

Nastavlja se trakavica "Zlatan Ibrahimović na Svjetskom prvenstvu". Najavio je legendarni napadač nedavno tu mogućnost, pa se ispostavilo da će problem biti to što sarađuje s jednom kladionicom pa je on rekao da će on ići ako to bude želio. Pa se oglasio švedski selektor Janne Andersson, nakon toga i jedan igrač... I traje to sad već neko vrijeme, a opet je o cijelom "problemu" progovorio Andersson.

"On meni još nije rekao da želi igrati na SP-u. Ako je donio tu odluku, neka me slobodno nazove da popričamo o tome", jasan je švedski stručnjak koji je odmah istakao da neće dopustiti nikakvu samovolju pojedinaca.

"Na kraju krajeva, ja sam trener i ja donosim odluke! A trenutno imam pametnijeg posla nego da se bavim stvarima koje bi se možda mogle dogoditi...", aludira Andersson na Ibrahimovićevo "hoću-neću-ne znam" oko igranja za Švedsku.

Podsjetimo, Ibrahimović se od nacionalnog dresa oprostio nakon Evropskog prvenstva 2016., a u 116 nastupa zabio je 62 gola za Skandinavce.

"Idem na SP i ne mogu reći ništa više jer će me objesiti. Svjetsko prvenstvo bez mene ne bi bilo Svjetsko prvenstvo...", poručio je iz SAD-a prije nekoliko dana Zlatan.

Ibrahimović je iznenađujuće u jeku sezone napustio "Teatar snova", odbio izuzetnu ponudu iz Kine i zaputio se u MLS. Obukao je dres LA Galaxyja i već u debiju s dva sjajna pogotka pokazao da će biti veliko pojačanje. Posljednjih sedmica švedski napadač bh. korijena zabavlja nogometni svijet najavom kako bi mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji iako se već oprostio od reprezentativnog dresa.

ibrahimovic

Brojni fanovi širom svijeta s oduševljenjem su prihvatili takvu ideju jer, kako Ibra sam kaže, "šta je SP bez Zlatana". Ipak, u Švedskoj nisu baš oduševljeni njegovim izjavama. Tako recimo golman Karl-Johan Johnsson vjeruje da bi Ibrahimovićev povratak narušio trenutnu hemiju u ekipi, koja se na SP plasirala senzacionalnim izbacivanjem Italije u dodatnim kvalifikacijama. 

"Uspjeli smo se plasirati na SP i bez njega, pa mislim da možemo i dobro igrati u Rusiji bez njega. Ali odluka je na treneru, ovisi o tome želi li ga povesti. Siguran sam da će, ako nam se pridruži, igrati dobro", rekao je Johnsson dodavši: "Kao tim, igramo kao kolektiv, svi igrači zajedno. Sa Zlatanom, kao igračem koji je individualac, igra se vrti oko njega. Ipak, bez njega igramo više kao momčad". 

"Drugačiji je stil igre kada u ekipi imate igrača kao što su Zlatan, Cristiano Ronaldo ili Messi, jer oni su igrači vrhunske klase. Morate iskoristiti te igrače i igrati na poseban način kako biste pobijedili. Ne znam želi li naš izbornik tako veliku promjenu, jer će morati promijeniti cijeli svoj sustav i način na koji želi da igramo", rekao je Johnsson.

Učitaj još novosti