22. 04. 2018 - 13:01
Braća Bryan u stilu osvojili Masters u Monacu
907
Shares
Braća Bryan u stilu osvojili Masters u Monacu

MONTE CARLO

Braća Bryan u stilu osvojili Masters u Monacu

22. 04. 2018 - 13:01
0
Shares

Braća Bryan igraju kao na vrhuncu karijere i ponovo izgledaju kao zid na terenu od koji se loptica jednostavno odbija i ne možete joj ništa. Nakon što su tri meča pobjeđivali igranjem trećeg seta, danas su pobijedili Maracha i Pavića sa 2:0 i to 7:6, 6:3.

U prvom setu igrao se tie-break a nevjerovatna braća Bryan izgubila su samo jedan poen u ovom setu na svoj servis i to u prvom servis gemu. Nakon čega su napravili seriju od nevjerovatna 23 poena u nizu. Marach i Pavić su također servirali odlično, ali našli su se u problemu prilikom serviranja u desetom gemu kada su spasili dvije break/set lopte. Tie-break je donio brzu prednost braći Bryan od 2:0, ali onda su izgubili šokantnih pet poena u nizu i izgledalo je da je sve gotovo, ali opet postoji ali... Braća Bryan vraćaju istom mjerom i sa pet poena u nizu osvajaju set. 

Dva brza breaka dogodila su se na početku drugog seta, a prvi su osvojila braća Bryan, pa su na iznenađenje izgubili odmah svoj servis. No do kraja seta Marach i Pavić nisu više imali nijednu break priliku i osvojili su samo jedan poen na servis protivnika, pa su tako braća Bryan sa dva nova breaka slavili sa 6:3 u drugom setu. 

Veliki je ovo trijumf za braću Bryan jer svi koji prate tenis znaju u kakvim su problemima bili u proteklom periodu, ali sada su već nakon par turnira u sjajnoj seriji i izgleda da se polako, ali sigurno vraćaju u sami vrh dublova.

Učitaj još novosti