22. 04. 2018 - 11:14
Luka Dončić ipak ide na draft NBA lige
907
Shares
Luka Dončić ipak ide na draft NBA lige

KOŠARKAŠ REAL MADRIDA

Luka Dončić ipak ide na draft NBA lige

22. 04. 2018 - 11:14
0
Shares

Luka Dončić je ponajbolji igrač u Europi trenutno, a svojim igrama za reprezentaciju Slovenije koja je ispisala historiju, uspio je da na sebe skrene pažnju svih velikih klubova iz Europe, ali i iz NBA lige koja je svakako san svakog košarkaša. Nije bilo sigurno da li će izaći na draft, ali sada je potvrđeno da će ipak ići. 

Real Madrid u kojem trenutno igra sigurno će izgubiti odličnog košarkaša, a u nekoj od ekipa iz NBA lige očekuje se da žari i pali. Dončić je ove sezone na prosjeku u Real Madridu od 14,9 poena i 4,7 skokova, te 4,4 asistencije po meču. Činjenica je da u posljednje vrijeme baš i ne briljira, te nema tako mnogo spektakularnih poteza, ali očekuje se da se štedi za ono najbolje što slijedi. 

Još uvijek nije poznato na kojem će mjestu biti Luka Dončić na draftu, a prije svega par mjeseci bio je uvrjeljivi favorit za prvo mjesto, dok je sada prognoza ipak nešto realnija, a ona je da će biti od prvog do petog mjesta. Ispod petog mjesta bilo bi čudo, a realno ni četvrto ni peto mjesto u neku ruku nisu realna mjesta. Najverovatnije će to biti od prvog do trećeg mjesta. 

 

 

Učitaj još novosti