22. 04. 2018 - 09:12
Davis i Holiday srušili Nurkićev Portland i poslali ih na...
907
Shares
Davis i Holiday srušili Nurkićev Portland i poslali ih na hlađenje, Minnesota i Utah stigli do 2:1

NBA

Davis i Holiday srušili Nurkićev Portland i poslali ih na hlađenje, Minnesota i Utah stigli do 2:1

22. 04. 2018 - 09:12
0
Shares

Mnogi su smatrali Portland Trail Blazerse favoritima za prolazak pored New Orleans Pelicansa, ali zapravo čvrsta ekipa Pelicansa dokazala je da nisu za odbaciti sa uvjerljivih 4:0 su prošli pored Portlanda koji je sinoćnjim porazom završio sezonu. Konačan rezultat četvrte utakmice glasio je 131:123. Portlandu nije pomogla dobra partija našeg centra.

Prva četvrtina protekla je u kako bi se reklo odmjeravanju snaga i niko se nije uspio odlijepiti na neku veću prednost, da bi u drugoj Pelicansi u određenim trenutcima išli na maksimalnih plus šest, ali na poluvrijeme su ipak otišli sa 58:56. Izgledalo je kako ćemo gledati veliku borbu, a mnogi su se nadali da Portland može do pobjede i do zakuhavanja situacije bar malo. 42:31 iz treće četvrtine ubilo je nadu za Portland jer su domaći imali trinaest poena prednosti, ali Portland odlično kreće u četvrtoj dionici igre i vraća se u potpunosti u igru. Bila je momčad Portlanda i na samo minus jedan, ali niti jednom nisu izjednačili rezultat i na kraju su ipak zasluženo poraženi.

Davis i Holiday su bombardovali Portland. Davis je ubacio 47 koševa, a imao je 11 asistencija, dok je Holiday ubacio 41 poen, a dodao je 8 asistencija i 3 skoka. McCollum je bio najbolji u Portlandu sa 38 poena, a naš Jusuf Nurkić je ubacio 18 i dodao je 2 asistencije, te 11 skokova.

Minnesota Timberwolvesi su poveli sa 2:1 u seriji protiv Houston Rocketsa, a pobijedili su rezultatom 121:105.

Sve što su gosti uspjeli uraditi bilo je početnih par poena prednosti i onih 27:28 na kraju prve četvrtine. Uspjeli su da se drže u igri i početkom treće dionice igre, ali nakon toga uvjerljiva igra Minnesote dovela ih je do poraza. Na kraju treće četvrtine Minnesota se odvojila na dvanaest poena prednosti, a u posljednjoj četvrtini su samo povećali prednost i tako bar malo rasterećeni gledaju prema narednoj utakmici.

Najbolji igrač utakmice bio je James Harden iz Houstona sa 29 poena, 7 asistencija i 7 skokova. Od drugog do šestog najboljeg strijelca utakmice sve su bili poredali igrači Minnesote, a predvodio ih je Butler sa 28 poena, 5 asistencija i 7 skokova. 

Utah Jazz je odličnom drugom i trećom četvrtinom u potpunosti nadigrao Ohlahomu i tako su također poveli sa 2:1, pobijedili su rezultatom 115:102.

Oklahoma je bolje otvorila utakmicu, a sa 20:12 uspjeli su da preokrenu na 22:30 i da tako nakon velike serije uđu u drugu dionicu. No ispostavilo se da su progirali samo na kratko jer je domaća ekipa Utaha sa trinaest poena razlike osvojila drugu dionicu igre. Rezultat je bio 36:23 što je bilo dovoljno za plus pet na poluvremenu. Treća četvrtina donijela nam je istu sliku na terenu jer je Utah pobijedila sa 31:22 i tako sa sigurnom prednošću su ušli u posljednju dionicu igre. Minimalna prednost Ohlahome bila je do kraja, a poraz su zaslužili i tako je Utah Jazz došla do velikih 2:1 u seriji.

Sa 26 poena, 10 asistencija i 11 skokova Ricky Rubio je predvodio Utah Jazz, dok ni Mitchell, Ingles i Gobert nisu bili za odbaciti jer su imali redom 22,21 i 18 poena. Mitchell i Gobert su dodali 11, odnosno 12 skokova. Najbolji u poraženoj ekipi bio je George sa 23 poena, 3 asistencije i 2 skoka, ali veliku pomoć suigrača nije imao i sam jednostavno nije mogao nešto više.

Učitaj još novosti