21. 04. 2018 - 15:45
FED Cup reprezentacija BiH se provukla protiv Egypta nakon...
907
Shares
FED Cup reprezentacija BiH se provukla protiv Egypta nakon mnogo drame

ŽENSKA REPREZENTACIJA

FED Cup reprezentacija BiH se provukla protiv Egypta nakon mnogo drame

21. 04. 2018 - 15:45
0
Shares

Mnogo drame desilo se danas oko duela Egypta i reprezentacije naše zemlje. Alhussein je trebala igrati protiv naše Jelene Šimić, ali do toga nije došlo, pa je Jelenu zamijenila Berberović koja je na kraju slavila rutinski sa 6:4, 6:3. Samim tim poveli smo sa 1:0, a u pitanju je bio okršaj reprezentacija u borbi za opstanak u drugoj grupi FED Cupa. 

Dea Herdželaš je mogla biti individualna tragičarka. Nakon što je u meču protiv Luxemburga mogla da nam donese pobjedu jer je vodila sa 1:0 i dobro igrala u drugom, do toga nije došlo, a mi smo izgubili. Drugi meč igrala je protiv Izraela, a u pitanju je bila Glushko, a i ovdje je izgubila u tri seta. Pobijedila je na svu sreću Helgo u pobjedi naše reprezentacije od 3:0 protiv Norveške, ali danas je nakon samo dva gema predala meč i to je donijelo veliku pobjedu Egyptu. 

Morali smo da se vadimo u dublu, a gubili smo sa 1:0 u setovima i bilo je gusto u drugom jer je Egypt imao 5:4, ali na svu sreću naše teniserke su se sabrale i osvojile tri vezana gema. Treći set su Husarić i Šimić odigrale rutinski i slavile su na svu sreću sa 6:2. 

Učitaj još novosti