20. 04. 2018 - 17:46
KRAJ SAPUNICE Osramoćeni šampion na kraju ipak pobijedio i...
907
Shares
KRAJ SAPUNICE Osramoćeni šampion na kraju ipak pobijedio i izbjegao kaznu od 100 miliona dolara!

BICIKLISTIČKI ŠAMPION

KRAJ SAPUNICE Osramoćeni šampion na kraju ipak pobijedio i izbjegao kaznu od 100 miliona dolara!

20. 04. 2018 - 17:46
0
Shares

Lens Armstrog je mogao da dobije najveću kaznu u historiji sporta, a ona je iznosila nevjerovatnih 100 miliona dolara, no na kraju se uspio dogovoriti sa vlastima i kažnjen je sa 'samo' peti miliona dolara što je mizerna cifra s obzirom na onu sa kojom je mogao biti kažnjen. Lens Armstrong se 'uvalio' u probleme zbog korištenja nedozvoljenih sredstava, a sa njima je osvajao u biciklizmu sve što se može osvojiti i proglašen je najvećim prevarantom u historiji.

"US Postal" koji je sponzorisao biciklistu, tvrdio je kako je Armstrong prevario porezne obveznike uzimajući milione dolara iz državne agencije, a u isto vreme je koristio nedozvoljena sredstva.

"Sportista koji namjerno koristi ilegalne supstance ne obmanjuje samo svoje konkurente i obožavatelje, nego i sponzore koji mu pomažu pri sportskim takmičenjima", rekao je držvni advokat Chad Ryder.
 



"Drago mi je što sam riješio ovaj slučaj i krenuo naprijed sa svojim životom. Radujem se što ću se posvetiti mnogim sjajnim stvarima u životu - supruzi, djeci, pisanju i filmskim projektima, dobrotvornom radu sa oboljelima od raka..."

Armstrong je naglasio kako je htio da zakopa "ratnu sjekiru" sa "US Postal Serviceom", iako veruje da je njihova akcija nepravedna.

"Prije pet godina sam preuzeo punu odgovornost za svoje greške i pokušao sam da se iskupim. Svaki put kad sam sjeo za volan US Postal tima jurio sam svim srcem i uvek sam bio ponosan što nosim njihov grb na grudima", rekao je bivši biciklista.

Armstrong je u januaru 2013. godine priznao da je dugi niz godina koristio doping. Biciklisti je oduzeto sedam pobeda na najprestižnijoj trci na svetu - Tour de Franceu. Oduzeta mu je i olimpijska medalja iz Sydneja.

Armstrong je tada priznao da je uzimao nedozvoljene stimulanse... Priznao je da je počeo da se dopinguje 90-ih godina. Otkrio je da je bio kolovođa dopingovanja u američkoj postavi US Postal. Priznao je da je uzimao testosterone, hormone rasta i druga sredstva, a moć i snagu povećavao je transfuzijama krvi.

 

 

Učitaj još novosti