20. 04. 2018 - 16:13
Sir Alex Ferguson lijepim riječima prokomentarisao Wengerov...
907
Shares
Sir Alex Ferguson lijepim riječima prokomentarisao Wengerov odlazak iz Arsenala

VELIKI RIVALI

Sir Alex Ferguson lijepim riječima prokomentarisao Wengerov odlazak iz Arsenala

20. 04. 2018 - 16:13
0
Shares

Sir Alex Ferguson kao legenda Manchester Uniteda i Arsene Wenger kao legenda Arsenala bili su veliki rivali od 1996. do 2013. godine kada je veliki Ferguson odlučio da napusti Manchester United i ode u zasluženu mirovinu. Wenger je jutros najavio da na kraju sezone napušta Arsenal i to nakon 22 godine u kojima je osvojio tri titule prvaka Premier lige, ali posljednja je nažalost bila davne 2004. godine. 

"Jako sam sretan zbog Arsene Wengera. Imam veliko poštovanje prema njemu i poslu koji je učinio u Arsenalu. Veliko je svjedočanstvo njegovom talentu, profesionalizmu i odlučnosti tih 22 godine koje je posvetio jednom klubu. U doba kada nogometni menadžeri ponekad traju jednu ili dvije sezone, to pokazuje kakav je uspjeh napravio," rekao je Ferguson, pa dodao:

"Drago mi je da je u ovoj fazi najavio odlazak. Bez sumnje jedan od najvećih menadžer Premier lige i ponosan sam da sam u takvom velikom čovjeku imao rivala, kolegu i prijatelja."

wengeroutgettyg

Arsene Wengera navijači tjeraju intenzivno već otprilike tri godine jer su razočarani igrama svog omiljenog kluba. Posjeta na stadionu nikad nije bila manja, a odlazak velikog trenera se željko iščekivao na Emiratesu. Interesantno je da su nakon svega upravo navijači pokrenuli peticiju da se ime stadionice preimenuje u Arsene Wenger. Mnogo šaljivih komentara došlo je na ovu odluku, a ne bi čudilo ako zapravo i bude ispunjena ova želja navijača jer Wenger je ostavio toliko dubok trag u klubu da ga više niko nikad neće moći nadmašiti.

Dovoljno je spomenuti sezonu u kojoj je osvojio Premier ligu sa Arsenalom, a da nije izgubio nijednu utakmicu...

 

 

Učitaj još novosti