20. 04. 2018 - 10:36
Adžem: Umjetna trava je Krupina prednost, ali moramo se...
907
Shares
Adžem: Umjetna trava je Krupina prednost, ali moramo se prilagoditi

Adžem: Umjetna trava je Krupina prednost, ali moramo se prilagoditi

20. 04. 2018 - 10:36
0
Shares

Fudbaleri Željezničara ovog vikenda gostuju ekipi Krupe u susretu šestog kola Lige za prvaka, a protiv istog protivnika igrat će i u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.  

Trener "plavih" Admir Adžem ističe da je moral u ekipi na visokom nivou nakon pobjede protiv Slobode u polufinalu Kupa BiH, te da je Krupa dobra ekipa kojoj prednost domaći teren s umjetnom travom.

- Krupa je dobar tim koji nije slučajno u finalu Kupa BiH. Teren s umjetnom travom je njihova prednost i to je nešto na šta se moramo prilagoditi. Nakon pobjede u Tuzli raspoloženje je na visokom nivou i nadamo se da ćemo osvojiti nova tri boda. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti i da umor neće ostaviti trag na igračima,  jer imamo žestog ritam igranja utakmica - izjavio je Adžem. 

Igrač Željezničara Goran Zakarić očekuje težak meč, ali nada se osvajanju punog plijena. 

- Znamo šta moramo raditi. Protiv Slobode smo pokazali pravo lice Željezničara. Idemo po tri boda i da se vratimo u Sarajevo zadovoljni - rekao je Zakarić.

Dodao je da je teško igrati utakmicu svakih par dana, ali da igrači moraju pokazati odlučnost i volju da bi ispunili konačne ciljeve. 

- U zadnjih deset dana odigrali smo tri ili četiri teške utakmice. Očekuje nas takav raspored i u narednom periodu i neće nam biti lako, ali moramo pokazati volju i želju da bi ostvarili ciljeve - zaključio je Zakarić. 

Utakmica između Krupe i Željezničara bit će odigrana sutra u 17 sati. 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti