19. 04. 2018 - 23:26
Od utakmica bez golova do pobjeda domaćih ekipa u posljednjim...
907
Shares
Od utakmica bez golova do pobjeda domaćih ekipa u posljednjim sekundama utakmica, Las Palmas i Malaga se tužni vraćaju kući

LALIGA

Od utakmica bez golova do pobjeda domaćih ekipa u posljednjim sekundama utakmica, Las Palmas i Malaga se tužni vraćaju kući

19. 04. 2018 - 23:26
0
Shares

Nakon pobjeda Girone i Real Sociedada u dvije utakmice koje su se igrale ranije večeras izgledalo je da posljednje dvije neće donijeti golove. No posljednje sekunde donijele su golove domaćim ekipama, pa su Betis i Levante slavili protiv Las Palmasa, odnosno Malage.

Betis je kao nikad tukao prema golu Las Palmasa, ali lopta u mrežu nije htjela. Las Palmas je za čitavu utakmicu samo jednom uputio šut prema golu Betisa, a ni ovaj šut nije išao u okvir gola. Domaća ekipa je zaslužila mnogo više od jednog gola, ali i ovaj je zlata vrijedan. 17 puta su tukli prema golu Las Palmasa, a 8 puta u okvir gola, ali tek osmi je ušao u mrežu i to u 94. minuti utakmice, a prije toga na 10 minuta drugi žuti karton dobio je Michel iz ekipe Las Palmasa. 

Betisu je prekinuo seriju Las Palmasa od dvije pobjede u nizu kada su igrali protiv njih, a ovo im je peta pobjeda u nizu, te su sada četiri boda iznad Villareala na mjestu koje vodi u Europa ligu. Sevilla koja je ispod crte ima visokih sedam bodova manje. Interesantno je da je zapravo Betis jedina ekipa koja u ovom trenutku na posljednjih pet utakmica ima sve pobjede u ligi, dok niko nema ni četiri pobjede u posljednjih pet utakmica. Prate ih Barcelona, Real Madrid, Valencia, Real Sociedad, Getafe i Levante sa po tri pobjede. 

Upravo Levante sa velike tri pobjede u posljednjih pet utakmica pobjegao je 'visoko' iznad zone ispadanja, a večerašnja je bila za kidanje živaca navijača domaće ekipe. 

Trenutno je najbolja prilika bodove u Španiji igranje protiv Malage, a večeras je Malaga igrala možda i bolje od domaće ekipe, ali ponovo nisu imali sreće. Posljednje sekunde su presudile, a Emmanuel Boateng je pogodio i donio veoma veliko slavlje na terenu. Deportiv La Coruna je sada sedam bodova ispod Levantea i izgleda da je sve riješeno kada je u pitanju ko ispada iz LaLige. To bi trebale biti ekipe Malage, Las Palmasa i Deportivo La Corune.

 


 

 

Učitaj još novosti