19. 04. 2018 - 20:57
Rhein-Neckar ne posustaje u borbi za titulu, Fuchse Berlin će...
907
Shares
Rhein-Neckar ne posustaje u borbi za titulu, Fuchse Berlin će da sanja Kiel

NJEMAČKA BUNDESLIGA

Rhein-Neckar ne posustaje u borbi za titulu, Fuchse Berlin će da sanja Kiel

19. 04. 2018 - 20:57
0
Shares

Hannover-Burgdorf lagano posustaje u borbi za Ligu prvaka, a večerašnji poraz od prvoplasiranog Rhein-Neckara je drugi poraz u nizu. Rhein-Neckar je kao gost slavio rezultatom 26:23, a sada su na plus dva boda u odnosu na Flensburg, a još uvijek imaju utakmicu manje. Trećeplasirani Fuchse Berlin neće se moći uključiti u borbu za titulu s obzirom na to da su pet bodova ispod Rhein-Neckara. Hannover je nakon tri poraza u posljednjih pet utakmica na šestom mjestu u ligi, a to je posljednje mjesto koje vodi u EHF Cup. Sedma pozicija im nije prijetnja, a Liga prvaka je na dva boda. 

Upravo Fuchse Berlin koji je trećeplasirana ekipa poražen je večeras od Kiela koji se sa pet pobjeda u nizu uključio u borbu za Ligu prvaka. Konačan rezultat bio je 25:20 u korist Kiela, a gosti su u prvom poluvremenu postigli svega osam golova. Nevjerovatna je statistika u međusobnim mečevima ova dva kluba, a Fuchse Berlin je pobijedio samo jednom u historiji. Bilo je to daleke 2010. godine, a čak 24 pobjede ima Kiel uz dva neriješena rezultata. Kiel je sada sa 41. bodom na petom mjestu i zaostaju samo dva boda za Fuchse Berlinom.

Goppingen i Leipzig su kao osma i deveta ekipa u ligi podijelili po bod rezultatom 20:20. Domaća ekipa je imala sa 12:9 plus tri na poluvremenu, ali drugo poluvrijeme otišlo je u korist gostiju sa 8:11 i konačan rezultat donio im je po bod.

Ludwigshafen je kao fenjeraš otišao na gostovanje ekipi koja je odmah iznad crte, a u pitanju je N-Lubbecke. Fenjeraš je iznenađujuće slavio zahvaljujući jednom golu razlike, a rezultat je bio 28:29. Sada Ludwigshafen ima 11 bodova i samo su jedan bod ispod Lubbeckea. Hattenberg koji je pretposljednji na tabeli ima također 12 bodova kao i Lubbecke.

 

Učitaj još novosti