19. 04. 2018 - 10:10
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Rakitić dobio ugovor života, Messi...
907
Shares
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Rakitić dobio ugovor života, Messi veoma zabrinut

ŠPANSKI MEDIJI TVRDE

KAO GROM IZ VEDRA NEBA Rakitić dobio ugovor života, Messi veoma zabrinut

19. 04. 2018 - 10:10
0
Shares

Španski mediji tvrde da je Premier liga nova destinacija Ivana Rakitića, hrvatski veznjak navodno je nakon ispadanja od Rome odlučio kako je njegova katalonska epizoda pri kraju te se na ljeto planira preseliti na Otok.

Njime su oduševljena dva najrazvikanija menadžera trenutno u Engleskoj, Jose Mourinho, koji je već poslao svog izaslanika na razgovor te koji mu je spreman ponuditi puno veću platu nego što može dobiti u Barceloni te Pep Guardiola koji je oduševljen njegovom transformacijom kod Valverdea i želio bi ga kao alternativu Ilkayu Gundoganu na poziciji defenzivnog plejmejkera.

Ovo ljeto očekuju se mnoge promjene u Barceloni, naročito u veznoj liniji, a Rakitić bi trebao napustiti klub s Iniestom i Andreom Gomesom. Raketa će, čini se, prema Manchesteru, jedino još treba odlučiti u kojem dresu će nastaviti karijeru. 

Mourinho Rakitića želi osobito zbog njegovog karaktera, uvijek nasmijani Hrvat omiljen je saigrač gotovo svima koji su s njim dijelili svlačionicu, nije komplicirana ličnost, ne dolazi u konflikte i s njim treneri nikad nisu imali problema, a to je tip čovjeka koji je Specijalnom potreban i kao vezivno tkivo u svlačionici ispunjenoj velikim zvijezdama i teškim karakterima.

rakitic

Barcin najbolji igrač Lionel Messi svjestan je kako bi Rakitić mogao otići i ne želi ostati bez njega. Insajderi s "Nou Campa" tvrde kako još nije razgovarao s Ivanom o svemu, ali da je zabrinut jer ne želi ostati bez jednog od trenutno najvažnijih igrača Barce.

Inače, španski "El Mundo Deportivo", koji u stopu prati kako "diše" Barcelona, nedavno je objavio vijest kako Bayern sprema ponudu od čak 80 miliona eura za Ivana Rakitića. Hrvatski veznjak vraća se nakon operacije prsta lijeve ruke, a za hrvatske medije je prokomentarisao navodni interes Bavaraca za njegove usluge: "Jednostavno ne znam što bih rekao o svemu tome, jer koliko ja znam - po tom pitanju nema zasad ništa. Moram reći da mi je zaista drago što je Niko Kovač postao novi trener Bayerna. To je sve što vam mogu reći na temu Bayerna."

barcelona-alba-pique-rakitic

U slučaju da se transfer zaista dogodi, bio bi to Rakitićev povratak u Bundesligu iz koje je 2011. iz dresa Schalkea uskočio u Sevillin, a onda iz Andaluzije otišao u Barcelonu. No, sudeći prema njegovim riječima, ovo sve skupa ipak ide u domenu špekulacija španskih medija koji vjerojatno u imenovanju Nike Kovača vide mogućnost da Raketa "odleti" put Münchena. Rakitić trenutno prema transfermarktu vrijedi 50 miliona eura, a u tekućoj je sezoni ovaj 30-godišnjak u 49 nastupa upisao četiri pogotka i isto toliko asistencija.

Određeni njemački i španski mediji pisali su proteklih dana da je Bayern jako zagrizao za Rakitića i prije dogovora s Kovačem, te da je objava saradnje samo dala zeleno svjetlo za kretanje u akciju. Podsjetimo, već se ranije govorilo o odlasku Ivana Rakitića na kraju sezone iz Barcelone, a odlazak u Bayern nikako ne bi bio korak unazad za reprezentativca Hrvatske. Raketa jako poštuje Niku Kovača, a o tome svjedoči i njegova izjava iz 2013. godine:

"Čovjek mi je objasnio i pokazao što je to reprezentacija. Došao sam s 19 godina, bio sam nekakav 'mali plavi Švicarac'. Niko me uzeo pod svoje i objasnio mi neke stvari", govorio je Ivan o Kovaču kada je ovaj postao selektor reprezentacije 2013. godine. Dolaskom Rakitića, sredina terena Bayerna bila bi prepuna kvalitetnih igrača i Niko bi tada bio na slatkim mukama. Sigurno je da je Ivan na izlaznim vratima "Nou Campa"...

Učitaj još novosti