19. 04. 2018 - 09:52
LJUDSKA GROMADA Suze Kralja Jamesa zbog smrti supruge Gregga...
907
Shares
LJUDSKA GROMADA Suze Kralja Jamesa zbog smrti supruge Gregga Popovicha obišle svijet!

NBA

LJUDSKA GROMADA Suze Kralja Jamesa zbog smrti supruge Gregga Popovicha obišle svijet!

19. 04. 2018 - 09:52
0
Shares

LeBron James uzeo je stvar u svoje ruke i odveo Cleveland do prve pobjede u ovogodišnjem doigravanju izjednačivši seriju protiv Indiane na 1-1. Još jednom je odigrao maestralno. Ubacio je 46 poena uz šut 17/24 (trice 2/5) te dodao 12 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte. No, ni to zamalo nije bilo dovoljno za pobjedu protiv sjajnih Pacersa. Cavsi su na kraju slavili 100:97, a Victor Oladipo je 27 sekundi prije kraja promašio otvorenu tricu kojom bi izjednačio rezultat.

Kralj James je veliki čovjek, a to nam je potvrdio i sinoć poprilično emotivnom reakcijom nakon iznenadne vijesti o smrti supruge legendarnog Gregga Popovicha. Novinarka mu je saopštila tu tužnu vijest nakon što je demolirao Pacerse, a u prvi tren bio je u nevjerici. Vidljivo je da se jedva pribrao, suzdržavajući suze jer je poznato da je u odličnim odnosima s trenerom koji je porijeklom iz bivše Jugoslavije.

"Čovječe... Veliki sam Popov fan, to je zaista ogromna tragedija. Moje saučešće Popovichu i njegovoj porodici. To su izuzetno tužne vijesti... Bože", jedva je prozborio ponajbolji NBA košarkaš svih vremena pa dodao: "NBA porodica se drži zajedno. Kada se ovako nešto desi, sve je po strani. Šaljem sve svoje molitve na nebesa. Znam da Bog nikada ne pravi greške... Ovo su užasne vijesti. Podrška treneru San Antonija i svima u Spursima".

Velika tragedija zadesila je Gregga Popovicha, trenera San Antonio Spursa. Naime, jučer je preminula njegova supruga. Erin Popovich je imala 67 godina, a s bolešću se borila već duže vremena. Jučer je bitku izgubila, a od nje su se oprostili i Spursi.

"Veoma smo tužni zbog ovog gubitka. Ona je bila snažna, sjajna, inteligentna žena koja nam je svima pružala ljubav, podršku i humor", rekao je GM Spursa R.C. Buford.

Nije još poznato hoće li Popovich voditi Spurse noćas u trećoj utakmici playoff serije protiv Golden Statea. Ako on ne bude na klupi, momčad će voditi pomoćni trener Ettore Messina. Inače, San Antonio na svom parketu lovi 0:2.

thunder-spurs

Inače, trener San Antonio Spursa i jedan od najboljih stručnjaka NBA lige u nedavnom razgovoru za grčku "Gazetu" otkrio je zašto zapravo najviše vjeruje neameričkim košarkašima. Popovich, koji od daleke 1996. vodi San Antonio, je poznat po tome što voli da sarađuje sa stranim igračima o čemu svjedoči i broj evropskih i južnoameričkih košarkaša koji su prethodne dvije decenije nosili dres Spursa.

"U svijetu ima mnogo dobrih igrača. Osamdesetih sam to shvatio vrlo brzo. Bio sam na Evropskom prvenstvu prije tri decenije, tada sam bio pomoćni trener, a od glavnih trenera NBA ekipa bio je prisutan samo Don Nelson. Nije bilo nikoga više”, kazao je Popovich. Trofejni stručnjak ne krije da je bio očaran igrom evropskih košarkaša.

"Odlazio sam na utakmice, gledao sam ruski tim, ustvari tada Sovjetski Savez, pa jugoslovenski tim u kome su igrali Vlade, Rađa, Kukoč, Paspalj i svi ostali momci. Osjećao sam se kao dijete u prodavnici slatkiša. Pitao sam se gdje igraju ti momci, zašto nisu u NBA? Kada smo konačno počeli da dovodimo igrače iz drugih zemalja, postalo je jasno da oni obogaćuju igru. Njihova znanja i iskustva, stečena u zemljama gdje se košarka voli isto kao u SAD, zaokružila su i obogatila ovdašnju priču. Postali smo bolja familija i dobili više tema za razgovor".

popovich-gregg

Popovich se također prisjetio i Olimpijskih igara u Atini kada je bio pomoćnik selektoru SAD-a.

"Kad sam 2004. bio asistent, Argentina je osvojila zlato (na OI u Atini). Manu Ginobili nas je rasturio, a bio je igrač Spursa. Iskusio sam to i ne želim da mi se ikad ponovi", zaključio je Popovich, koji je sin Hrvatice i Srbijanca.

Učitaj još novosti