18. 04. 2018 - 16:31
Lippi: Oliver nije razumio Gianlugija Buffona
907
Shares
Lippi: Oliver nije razumio Gianlugija Buffona

NEKADAŠNJI TRENER JUVENTUSA

Lippi: Oliver nije razumio Gianlugija Buffona

18. 04. 2018 - 16:31
0
Shares

Nekadašnji trener Juventusa Marcello Lippi oglasio se povodom ispadanja Juventusa iz Lige prvaka, te o crvenom kartonu za Buffona, a evo šta je imao za reći:
 



"Italijanske momčadi su sposobne da naprave veoma dobre stvari. Niko nije očekivao da se Roma i Juventus mogu vratiti u igru u utakmicama protiv Barcelone i Real Madrida, ali to se ipak desilo. Oliver? Oliver je dobar sudija, ali dobre sudije moraju da razumiju slične situacije, osjećaj se jednostavno mora koristiti u suđenju", rekao je Lippi pa dodao:

"Ja mislio da nije razumio šta se dogodilo sa Buffonom. Juve je igrao fenomenalno a njihovi snovi su srušeni u jednoj sekundi i naravno moralo je biti mnogo frustracije. Veoma je tužno da je ovo morala biti posljednja utakmica Buffona u Ligi prvaka."

Na pitanje o reprezentaciji Italije Lippi je rekao:

"Nacionalni tim je osvjio četiri Svjetska prvenstva i igrali su finale protiv Brazila. Nisu se plasirali na ovo Svjetsko prvenstvo, ali historija je još uvijek tu. Znao sam da će završiti drugi iza Španije u ovoj grupi, ali onda su izbačeni. Ne mislim da je nogomet u Italiji u krizi, tu je mnogo kvalitetnih nogometaša u sistemu. To je bio problem prethodnih godina, ali mislim da Italija ima sjajnu budućnost", zaključio je Marcello Lippi.

Sedamdesetogodišnji Marcello Lippi vodio je mnoge klubove u svojoj trenerskoj karijeri, a najviše je puta bio na klupi Juventusa koji je vodio u dva navrata.

 

 

Učitaj još novosti