19. 04. 2018 - 08:30
BARCA NA PRAGU INIJESTINOG NASLJEDNIKA On će biti prvo ljetno...
907
Shares
BARCA NA PRAGU INIJESTINOG NASLJEDNIKA On će biti prvo ljetno pojačanje, žele ga dovesti prije Mundijala

CHRISTIAN ERIKSEN

BARCA NA PRAGU INIJESTINOG NASLJEDNIKA On će biti prvo ljetno pojačanje, žele ga dovesti prije Mundijala

19. 04. 2018 - 08:30
0
Shares

Ekipa Barcelone odabrala je prvo pojačanje za ljetni prijelazni rok. Katalonski velikan učiniće sve kako bi u svoje redove doveo nogometaša Tottenhema Christijana Eriksena, koji igra zaista fantastično. Danac iza sebe ima još jednu odličnu sezonu. Privukao je veliku pažnju na sebe, a Barca ga vidi kao idealan dodatak za svoju tim u narednoj sezoni.

Bayram Tutumlu je agent koji je povezan sa skoro svim nogometašima iz Danske i odlično je upućen u sva dešavanja oko njih, pa uvijek daje provjerene informacije. Ovaj put donosi vijest o tome kako je zapravo Eriksen bio prvi pik Barcelone, ali na kraju je splet okolnosti doveo do toga da u klub dođe Coutinho. No on tvrdi da će sada zbog odlaska Inijeste trebati odličnog igrača, a da je Eriksen zapravo taj koji će doći kao zamjena.

"U septembru prošle godine pozvan sam u London da se sretnem s Eriksenom, iako je on baš tada renovirao kuću. Pitao me šta treba da uradi kako bi prešao u veći klub, a ja sam mu rekao da ga Barcelona želi. Rekao sam mu i to da Barcelona pri kupovini igrača gleda na mnoge druge stvari, ne samo na igrački kvalitet. Nažalost, odlučili su se za Coutinha. Eriksen je bio jako nesrećan jer je u toj priči bio sam, a njegov agent Martin je uništio taj transfer", rekao je Bayram Tutumlu i najavio ispravku ove priče:

"Razgovarao sam s Danielom Levyem, tako da znam šta je potrebno da Eriksen završi u Barceloni. Dobra stvar u cijeloj priči je što i njegov otac podržava transfer na Camp nou. Predsjednik Barcelone Bartomeu mi je prošlog ljeta rekao da će Eriksen biti sljedeći veliki igrač Danske, poslije Michaela Laudrupua koji će igrati za taj klub", istakao je Laudrupov agent.

arsenals-mesut-ozil-l-and-tottenham-hotspurs-christian-eriksen-i-421478

Bayram Tutumlu je bio agent Michaela Laudrupa i veoma je uspješan agent. Michael Laudrup je u svojoj karijeri odigrao 104 utakmice za seniorsku reprezentaciju Danske i postigao je 37 golova. Pedesettrogodišnjak je sada naravno u penziji, a vodi kao trener klub Al Rayyan. U karijeri na 530 utakmica postigao je 115 golova i upisao 11 asistencija, a najviše utakmica odigrao je za Barcelonu. 

eriksen

Andre Gomes će sasvim sigurno napustiti Barcelonu na kraju sezone, a rijetki su oni koji nisu upućeni u sva dešavanja oko njega i onaj tužni intervju u kojem je rekao kako nije sretan u Barceloni. Samim tim nije realno za očekivati da ostane duže od ove sezone na Nou Campu, a Tottenham je navodno najviše zagrizao za njega i nude mu sigurno mjesto u prvih 11. Ukoliko bi Gomes krenuo na jednu stranu, a Eriksen na drugu to bi Barceloni mnogo olakšalo posao. 

eriksen

Christian Eriksen se procjenjuje na 70 miliona eura, a Tottenham bi vjerovatno tražio mnogo više i taj plus na ovu cijenu mogao bi zakrpiti Andre Gomes. Ove sezone na 42 utakmice za Tottenham Eriksen je postigao 14 golova i udijelio je 11 asistencija, a za reprezentaciju Danske dvadesetšestogodišnjak već ima 77 nastupa i postigao je 21 pogodak, pa poređenja s Laudrupom imaju logike jer bi mogao biti daleko uspješniji ukoliko nastavi da igra ovakvim tempom. Službene ponude za igrača Tottenhama još uvijek nema, ali se pretpostavlja da će ona doći odmah po završetku sezone. Barca će željeti riješiti sve prije Mundijala u Rusiji. 

Učitaj još novosti