17. 04. 2018 - 21:21
CSKA teže od očekivanog do prednosti protiv Khimkija
907
Shares
CSKA teže od očekivanog do prednosti protiv Khimkija

EUROLEAGUE PLAYOFF

CSKA teže od očekivanog do prednosti protiv Khimkija

17. 04. 2018 - 21:21
0
Shares

CSKA je kao prvoplasirana ekipa iz grupe stigla do Playoffa Eurolige, ali su se protiv tek osme ekipe mnogo namučili. Konačan rezultat pobjede CSKA nad Khimkijem bio je 98:95.

Domaća ekipa je prvu četvrtinu počela dobro, ali 25 poena nije bilo dovoljno da bi imali prednost jer je Khimki ubacio čak 34, pa su imali lijepu prednost na kraju prve dionice. Druga četvrtina prošla je u nešto slabijem ritumu, a CSKA je imao minimalnu prednost na kraju jer je rezultat bio 21:20. Khimki je u drugo poluvrijeme ušao sa osam poena prednosti.

Khimki je držao dobar nivo igre, ali za pobjedu im je trebala još jedna prva dionica koju nisu imali, pa je tako CSKA stigla do pobjede kroz prednost u posljednje dvije četvrtine. Treća četvrtina donijela je rezultat 26:21 u korist CSKA, dok je četvrta bila za poen bolja u korist sljavljenika, a rezultat je bio 26:20. 

Khimki je pružio sjajan otpor uvjerljivom favoritu i ako nastave sa ovakvom igrom u drugoj utakmici ćemo gledati spektakl.

Najbolji strijelci utakmice bili su Sergio Rodriguez iz CSKA sa 22 poena, te Alexey Shved iz Khimkija sa istim brojem poena. Shvedu se priključio Egor Vialtsev sa 21. poenom, dok je u CSKA uz Sergia Rodrigueza bio najefikasniji Othello Hunter sa 18 koševa. 

CSKA je do pobjede najviše stigao sjajnim ubacivanjem slobodnih bacanja, a imali su ih čak 43 od kojih su realizirali 37 što je visokih 86%. 

 

 

Učitaj još novosti