17. 04. 2018 - 07:39
Twitter se usijao: Navijači pokrenuli veliku akciju za...
907
Shares
Twitter se usijao: Navijači pokrenuli veliku akciju za zaboravljenog Ben Arfu, slijedi li veliki preokret?!

EMERY GA ODAVNO PREKRIŽIO

Twitter se usijao: Navijači pokrenuli veliku akciju za zaboravljenog Ben Arfu, slijedi li veliki preokret?!

17. 04. 2018 - 07:39
0
Shares

Navijači Paris Saint-Germaina putem društvenih medija došli su na super ideju i poslali poruke podrške Hatemu Ben Arfi zbog nevjerovatnog razloga. Naime, njihov klub je u nedjelju slavio protiv Monaca na Parku prinčeva rezultatom od čak 7:1, te tako postao novi prvak Francuske pet kola prije kraja sezone. I dok je u posljednja 24 sata većina navijača slavila titulu i veliku dominaciju u ligi putem društvenih medija, mnogi od njih su odlučili pružiti podršku zaboravljenoj zvijezdi Parižana, Hatemu Ben Arfi, čiji ugovor s klubom ističe na kraju sezone.

ben-arfa

Bivši igrač Newcastle Uniteda u PSG je stigao u ljeto 2016. godine nakon sjajne sezone u dresu Nice. Međutim, Francuz još uvijek nije skupio niti jedan nastup ove sezone u bilo kojem takmičenju, a posljednji put je za klub igrao u aprilu prošle godine. Prema izvještaju "France Footballa", razlog zbog kojeg Ben Arfa ne dobija priliku je navodna svađa s predsjednikom kluba Nasserom Al-Khelaifijem, za kojeg je u jednom od intervjua prošle godine rekao kako je teška osoba. Od tog trenutka Al-Khelaifi je poručio Ben Arfi kako više nikad neće zaigrati u dresu PSG-a, čega se ove sezone držao i trener tima Unai Emery, koji mu nije dao niti jednu minutu na terenu.

Zbog toga Ben Arfa neće dobiti priznanje, odnosno medalju, za osvajanje lige, što je izazvalo veliki val podrške od strane brojnih navijača kluba. Oni su na twitteru pokrenuli trend s hashtagom #HatemChampion kako bi podigli svijest o situaciji u kojoj se 31-godišnjak nalazi, te natjerali upravu kluba da mu pruže priliku u preostalih pet utakmica u ligi kako bi se i njemu pripisalo osvajanje titule, s obzirom da na ljeto odlazi iz Pariza.

Učitaj još novosti