16. 04. 2018 - 18:18
KATALONCI U NEVJERICI Messi zaustavio dolazak velike zvijezde...
907
Shares
KATALONCI U NEVJERICI Messi zaustavio dolazak velike zvijezde obrazloživši riječima: Ismijavao nas je...

DON BALON

KATALONCI U NEVJERICI Messi zaustavio dolazak velike zvijezde obrazloživši riječima: Ismijavao nas je...

16. 04. 2018 - 18:18
0
Shares

Barcelona je na korak od povratka primata u Španiji, ali ispala je ponovo u četvrtfinalu Lige prvaka. Roma je napravila senzaciju i s 3:0 na "Olimpicu" isprašila prepotentnu Barcu, koja je bila uvjerena da je već u polufinalu nakon 4:1 na "Nou Campu".

Međutim, vratimo se početku sezone. Izuzetno turbulentno ljeto je iza Katalonaca. Čak i prije odlaska Neymara i natezanja te na kraju ipak dolaska Ousmanea Dembelea, bilo je pregršt glasina, kontroverzi, sukoba unutar uprave kluba i još mnogo toga tijekom turbulentnih nekoliko mjeseci. Barcina je sezona završila pobjedom u finalu Kupa kralja 27. maja, a dva dana kasnije Ernesto Valverde imenovan je trenerom umjesto Luisa Enriquea, koji je otišao nakon tri godine.

ousmane-dembele-barcelona-1bvua209rkbj21gxqsqv37qkby

Novi je trener na predstavljanju, dakako, najavio da želi da Barca bude "i veća nego što jest". Ali nije mogao znati što ga čeka. Već u junu Neymar je počeo iskazivati nezadovoljstvo životom u Barceloni, a španski velikan se nadao da će dovesti Marca Verrattija iz Paris Saint-Germaina. Ipak, do toga nije došlo, pa su navijači s vremena na vrijeme prinuđeni gledati "prevaru" od igrača, Andre Gomesa.

Kako prenosi francuski "L'Equipe", Mino Raiola je ponudio Marca Verrattija Barceloni, a Katalonci su taj prijedlog odbili. Barca je mjesecima pokušavala ubijediti Italijana da ih pojača, PSG je odbijao sve moguće pregovore i još žešće odgovorio Barci krađom Neymara. Ipak, poslije samo godinu dana, kolo sreće se okreće, barem tako prenosi ugledni francuski list.

Prema njihovim izvorima, Raiola je kontaktirao čelnike kluba i ponudio Barceloni svog klijenta, koji je nezadovoljan posljednjim dešavanjima na Parku prinčeva. Međutim, iz Barcelone su odmah odgovorili da im Verratti sada više nije potreban, što je svakako i tačno.

verratti

Barca je dovela Philippea Coutinha kao zamjenu za Andresa Iniestu, dok će Brazilac Arthur na ljeto također stići da pojača vezni red. Verratti je navodno sada voljan da promijeni sredinu, PSG novcem ipak ne može kupiti sve ono o čemu je i Dani Alves nedavno otvoreno priznao. Barci Verratti istina jeste neophodan, uvjerili smo se u to pogotovo nakon debakla protiv Vučice u Ligi prvaka.

Veliko pojačanje mogla bi dobiti Barcelona ovog ljeta, samo ako se svi zainteresirani slože s njom. Naime, španski mediji prenose kako je Marco Verratti izrazio želju za dolaskom u Barcelonu te je poručio katalonskom klubu da uđu u pregovore s njegovim agentom.

verrati

Dolazak Verrattija bi sigurno bilo veliko pojačanje za buduće španske prvake, ali izgleda da od toga neće biti ništa i to zbog Lionela Messija. Naime, Don Balon tvrdi kako je Messi odlučio stopirati dolazak italijanskog veznjaka. Razlog je, kako kažu novinari, činjenica da je Verratti prošle godine imao priliku doći u Barcelonu, a kada se to nije dogodilo izrekao je nekoliko ružnih rečenica o katalonskom klubu. Messi očito ne zaboravlja. Ipak, Don Balon je klasični tabloid, pa njihove navode moramo uzeti s velikom mjerom opreza...

marco-verratti-italy-1lmav5qps5cir1kpt2xnimpqyb

Učitaj još novosti