16. 04. 2018 - 14:31
MAMIĆ PONOVO U SUDNICI: Na početku upozoren da se suzdrži od...
907
Shares
MAMIĆ PONOVO U SUDNICI: Na početku upozoren da se suzdrži od ispada

MAMIĆ PONOVO U SUDNICI: Na početku upozoren da se suzdrži od ispada

16. 04. 2018 - 14:31
0
Shares

Mamić se u ponedjeljak, nakon više od sedam mjeseci, ponovno pojavio u sudnici osječkoga Županijskog suda gdje mu se, uz još trojicu okrivljenika, sudi zbog optužbi za izvlačenje novca iz toga kluba.

Na završetku ročišta održanoga 21. marta Sudsko vijeće odlučilo je da će Zdravka Mamića pozvati na raspravu 16. aprila, kako bi mu se predočili dokazi izvedeni okom njegova odsustva sa suđenja jer je 1. rujna prošle godine, tijekom svjeodočenja nogometaša Dejana Lovrena, zbog remećenja reda, udaljen iz sudnice do okončanja dokaznog postupka.

Predsjednik Sudskoga vijeća Darko Krušlin upozorio je Zdravka Mamića na početku ročišta da može biti ponovno udaljen iz sudnice ako će remetiti red i ometati rad suda i pozvao nazočne da se u sudnici pristojno ponašaju.

Krušlin je nakon toga izvijestio okrivljenog Zdravka Mamića o iskazima svjedoka, koji su neposredno ispitani u njegovoj odsutnosti, te iskazima svjedoka, koji su pročitani tokom proteklih ročišta, kao i o pregledanoj materijalnoj dokumentaciji iz optužnice.

Na glavnoj raspravi u ponedjeljak pojavili su se svi okrivljenici, osim Zorana Mamića, a na ročištima, koja su sazvana za 17. i 18. aprila, predviđeno je iznošenje obrane okrivljenika.

Sudac Krušlin odmah je na početku rasprave upozorio Mamića da može biti ponovno udaljen iz sudnice ako će remetiti red i ometati rad suda i pozvao nazočne da se u sudnici pristojno ponašaju. Sudac je potom Mamića izvijestio o iskazima svjedoka, koji su neposredno ispitani u njegovoj odsutnosti kao i iskazima svjedoka, koji su pročitani tijekom proteklih ročišta te o pregledanoj materijalnoj dokumentaciji iz optužnice.

Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru “Dinama” Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se, od travnja prošle godine, sudi zbog optužbi da su NK “Dinamo”, izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 miliona kuna, a državni proračun za barem 12,2 miliona kuna neobračunatoga i neplaćenoga poreza i prireza.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti