15. 04. 2018 - 21:31
MINUTI SU BILI VJEČNOST Maratonac kolabirao pred ciljem i baš...
907
Shares
MINUTI SU BILI VJEČNOST Maratonac kolabirao pred ciljem i baš niko mu nije želio pomoći!

AUSTRALIJA

MINUTI SU BILI VJEČNOST Maratonac kolabirao pred ciljem i baš niko mu nije želio pomoći!

15. 04. 2018 - 21:31
0
Shares

Škotski maratonac Callum Hawkins kolabirao je pri koncu maratonske trke na Igrama Commonwealtha u Gold Coastu u Australiji. Na čelu kolone, na tek dva i pol kilometra prije cilja, 25-godišmnjak se nekontrolirano počeo gibati te je očigledno bio na izmaku snaga. Ubrzo je usporio, primio se za ogradu i pao, prilikom čega je lupio glavom o ogradu.
 
Prije konačnog kolapsa, samo nekoliko minuta ranije, također je izgubio ravnotežu, no uspio se sabrati i nastaviti utrku na 30 Celzijevih stepeni. Cjelokupna dramatična situacija odvila se pred malobrojnim gledateljima koji su ga okružili, ali nisu mogli intervenirati. Ipak, javnost je usuglašena u zaključku kako je organizacijski segment u ključnim trenucima potpuno zakazao. Medicinska pomoć pristigla je tek kroz nekoliko minuta koje su otkucavale poput vječnosti.
 
"To se nije smjelo dogoditi. Liječnička ekipa i organizacijski odbor Igara moraju odgovoriti na važna pitanja", putem Twittera oglasila se svjetska maratonska rekorderka Paula Radcliffe. 

"Sramota! Žao mi je što ovakve scene gledate kod kuće. Gdje je, pobogu, pomoć? Ne mogu samo čekati u cilju, imaju i radiovezu", u direktnom prijenosu izjavio je bivši srednjoprugaš i komentator BBC-a Steve Cram. Srećom zdravstveno stanje nesretnog maratonca je pod kontrolom. 

 

Učitaj još novosti