15. 04. 2018 - 21:09
NE OSTAVLJAJU IH NA MIRU Sada žestoko prijete ženi...
907
Shares
NE OSTAVLJAJU IH NA MIRU Sada žestoko prijete ženi Juventusovog 'krvnika', Buffon tvrdi da bi opet rekao sve isto

LIGA PRVAKA

NE OSTAVLJAJU IH NA MIRU Sada žestoko prijete ženi Juventusovog 'krvnika', Buffon tvrdi da bi opet rekao sve isto

15. 04. 2018 - 21:09
0
Shares

Britanska policija istražuje prijetnje supruzi engleskog nogometnog suca Michaela Olivera (33) koji je u središtu pažnje zbog suđenja u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa. Oliver je u trećoj minuti sudijske nadoknade dosudio upitan penal za 'Kraljevski klub' kojeg je iskoristio Cristiano Ronaldo i time gurnuo španski sastav u polufinale. 

Engleskog suca su žestoko kritizirali igrači italijanskog velikana, ali i pojedini mediji na 'čizmi', te navijači torinske 'Stare dame'. Englezi navode kako je Oliverova supruga Lucy dobila prijetnje nakon što je na društvenim mrežama objavljen njezin broj mobitela. Policija istražuje i navode kako je nekoliko mladića lupalo na vrata kuće bračnog para i uzvikivalo razne uvrede kroz otvor za poštu. Lucy Oliver je dobila prijetnje i putem društvenih mreža.

buffon

Gospođa Oliver također se bavi suđenjem i to na utakmicama engleskog prvenstva nogometašica, te nižerazrednih muških engleskih klubova. Udruženje profesionalnih sudaca engleske Premijer lige podržalo je Olivera i osudilo vrijeđanje njegove supruge. Legendarni golman italijanske reprezentacije i Juventusa Gianluigi Buffon poslije utakmice oštro je kritizirao Olivera kazavši da umjesto srca ima kantu za smeće. Buffon je jučer ponovio kako stoji iza svojih riječi.

"Možda sam malo pretjerao. Ali sve bih to ponovio, možda drugačijim rječnikom i civiliziranije. Ali izjave ostaju", rekao je Gigi, kojeg je kolumnist La Gazzette dello Sport kritizirao jer je nazvao suca ubojicom i životinjom te ga pozvao da se izvini.

Iako će vjerovatno na kraju sezone Gianluigi Buffon još jedanput podići pehar osvajača Serie A, ostaje žal za "ušatim trofejom". Za trofejom kojeg nikad nije podigao. Da stvar bude gora, nije otišao lijepo. Nakon dosuđenog kaznenog udarca, kapitenski je stao u odbranu svog tima dobacivši sucu Oliveru svašta te završivši s "Jedi g**na!".

Poslije utakmice raspoloženje italijanskog golmana nije se mnogo popravilo: "Bila je to zasigurno sumnjiva odluka u 93. minuti. Dobar sudac ne uništava tako snove ekipe koja je dala sve na terenu tijekom 90 minuta. Oni su htjeli biti glavni akteri. Normalna osoba nakon takve utakmice ne može svirati toliko sumnjivu situaciju, osim ako na mjestu srca nema ništa - smeće", pun bijesa rekao je kapiten Stare dame dodavši:

"To onda nisu ljudi, tako to rade životinje. Tako to ne rade ljudi. Ovaj sudac nema osjetljivosti, mora shvatiti kakvu je katastrofu napravio. Real je zaslužio proći, bolji su od nas i možda će i osvojiti Ligu prvaka, ali mi smo večeras zaslužili produžetke".

oliver

Engleskog suca pamtimo iz utakmice Molde - Dinamo koja se igrala 4. avgusta 2015. Tadašnji prvak Hrvatske borio se kroz treće pretkolo za ulazak u Ligu prvaka i uz 3-3 (u Zagrebu je bilo 1-1) prošao dalje, no utakmicu je obilježio Oliver koji je svirao tri penala za Norvežane. Na sreću po zagrebački klub, dva im je skinuo Portugalac Eduardo. U toj je utakmici Oliver isključio domaćeg braniča Forrena, a Dinamo je nakon 0-3 poslije 22 minute utakmice morao strahovati hoće li proći jer su domaći u 75. imali 3-3.

Real je, dakle, prošao Juventus iz penala u 98. minuti, nakon što je gubio 3-0. Mike Oliver pokazao je na bijelu točku debelo u sudijskoj nadoknadi. 

"Nije bilo dovoljno kontakta za najstrožu kaznu. Benatia je čak i dotaknuo loptu", rekao je Andujar Oliver.  Englezi koji se diče najjačom ligom na svijetu nakon 80 godina neće imati arbitra na Svjetskom prvenstvu. 

juventus-buffon

Na posljednja dva mundijala, 2010. i 2014. godine, jedini sudac iz Velike Britanije bio je Englez Howard Webb, koji je sudio finale SP 2010. u Južnoj Africi. Začuđuje i odabir Uefe da na ovakav par dodijele relativno neiskusnog suca koji je na Uefinoj elitnoj listi tek od ove godine. Oliver je najveći evropski ispit imao prije mjesec dana u Istanbulu kada je sudio Bešiktašu i Bayernu u osmini finala Lige prvaka.

Tu, procijenila je Uefa, Englez nije mogao ništa pokvariti jer su Bavarci u prvoj utakmici pobijedili 6-0. Misleći da je Real Madrid nakon 3-0 u Torinu već prošao, valjda su Uefi pomislili da je Oliver dorastao zadatku. U talijanskim medijima, logično, bijes pršti po naslovnicama. Za njih je ovo bila 'krađa stoljeća', kao i za katalonski Sport.

Učitaj još novosti