15. 04. 2018 - 12:30
ŠTRAŠAN NAPAD Tevez, Balotelli i Chicharito u istom klubu od...
907
Shares
ŠTRAŠAN NAPAD Tevez, Balotelli i Chicharito u istom klubu od ljeta!

DC UNITED

ŠTRAŠAN NAPAD Tevez, Balotelli i Chicharito u istom klubu od ljeta!

15. 04. 2018 - 12:30
0
Shares

MLS iz godine u godinu napreduje u svakom pogledu, a bogati vlasnici sve više ulažu u dovođenje odličnih nogometaša.

Najsvježiji primjer je Zlatan Ibrahimović koji nema milosti prema ostalim klubovima još od prve utakmice. Sada bi sjajan posao mogao napraviti DC United.

Oni su zainteresovani za Maria Balotellija i navodno su već stupili u kontakt sa njim i nisu odbijeni. To znači da će Mario Balotelli razmotriti i ostale ponude, ali pošto je navodno u pitanju bogata ponuda vjerovatno će na kraju sezone doći u Ameriku.
 



Balotelliju na kraju sezone ističe ugovor sa Nicom koja po svemu sudeći neće moći zadržati Balotellija, ali i ne pokušavaju jer su već izjavili da nemaju novca da zadrže napadača koji igra fenomenalno i postiže mnogo golova kao Mario Balotelli. 

Ove sezone dvadesetsedmogodišnji Super Mario postigao je na 33 nastupa čak 22 gola i upisao je jednu asistenciju.

Drugi pik DC Uniteda je Carlos Tevez. 

Argentinac je na kraju karijere jer već ima 34. godine, ali još uvijek igra odlično. Mora se priznati da je kvalitetno oglio bogate vlasnike iz Kine, ali šta se može kada je njihova politika dovođenja igrača takva kakva jeste. Sa 76 nastupa u reprezentaciji Argentine i 13 postignutih golova, te bogatom karijerom Tevez bio bio veliko ime za DC United, a samo spominjanje imena ulije strah u kosti odbranama protivnika. 
 



Tevez je ove sezone na učinku od četiri gola i dvije asistencije iz devet odigranih utakmica što je odličan učinak. 

Tridesetčetverogodišnjak trenutno igra u Boca Juniorsima, a za njega je DC United spreman platiti određenu količinu novca jer ima važeći ugovor sa trenutnim klubom.

Baš kao za Teveza tako su spremni da plate transfer Chicharita iz West Ham-a.

Chicharito je već javno govorio kako nije zadovoljan u West Hamu jer igra kao zamjena, a igrač njegovih kvaliteta to ne zaslužujue. Kroz karijeru je doduše uvijek imao tu ulogu zlatne rezerve, a odrađivao ju je sasvim solidno. No u klubu poput West Hama teško se pomiriti sa tim. U posljednjoj utakmici donio je bod svojoj ekipi odmah nakon što je ušao sa klupe, a bod je još vrijedniji jer su ga osvojili protiv Chelseaja koji je čitavu utakmicu bio bolji.
 



Meksikanac će sa svojom reprezentacijom igrati na Svjetskom prvenstu, a dvadesetdevetogodišnjak ima sigurno mjesto u timu. Ove sezone je na učinku od osam golova na 30 nastupa, a ima i jednu asistenciju.

Chicharito je trenutno na dobroj cijeni s obzirom da transfermarkt procjenjuje ovog nogometaša na 18 miliona eura. 

Bilo bi sjajno vidjeti ovu trojicu napadača u jednom timu, a ako se ispune želje DC Uniteda MLS liga bi bila daleko jača.



 

Učitaj još novosti