09. 04. 2018 - 10:31
STRAŠNA POVREDA DIZAČICE TEGOVA: Nekad je bila MUŠKO, a sad...
907
Shares
STRAŠNA POVREDA DIZAČICE TEGOVA: Nekad je bila MUŠKO, a sad hoće dominaciju među ženama!

SVI MISLE DA JE TO NEPRAVDA

STRAŠNA POVREDA DIZAČICE TEGOVA: Nekad je bila MUŠKO, a sad hoće dominaciju među ženama!

09. 04. 2018 - 10:31
0
Shares

Učešće Novozelanđanke Lorel Habard, nekada Gevina Habarda, izazvalo oprečno mišljenje rivala i organizatora takmičenja

Lorel Habard povukla se sa igara država Komonvelta (sportisti iz britanske zajednice naroda - 53 članice) u konkurenciji dizačica tegova. Ona je u finalu, u kategoriji preko 90 kilograma, teško povrijedila lakat pri izbačaju, popucali su joj ligamenti, pa je tako propustila priliku da uzme još jednu u nizu medalja u karijeri - ali prvu kao žena?!

Ona je jedno od najintrigantnijih lica na Igrama zbog svoje prošlosti i prije svega zbog jedne stvari - promjene spola.

Lorel je nekada bila Gevin, dugogodišnje dizanje tegovima donelo joj je brojne medalje u prethodnoj deceniji, ali u muškoj konkurenciji, pa je jasno što je odluka da promijeni spol i nastavi da se takmiči u ženskoj konkurenciji izazvalo pobunu među rivalskim dizačkim federacijama kada je objavljeno da joj je dozvoljeno da se takmiči na Igrama Komonvelta.

- Muškarac je muškarac, a žena je žena, znam da se mnoge promjene dešavaju poslednjih godina, ali Lorel je nekada bila šampion u muškoj konkurenciji - najglasniji u otporu prema odluci da Lorel učestvuje na Igrama bio je selektor samoanske selekcije dizača Džeri Volvork.

- Slučaj je možda prihvaćen na najvišoj instanci, ali to nas neće sprečiti da nastavimo da protestujemo, bez obzira na to da li će se takmičiti protiv nekog od naših dizača ili protiv nekog drugog. Jednostavno, nije fer - dodao je.

laurel-8-830x0

laurel-4-830x0

Učitaj još novosti