08. 04. 2018 - 08:44
Rocky MMA-a nije uspio: Kao u legendarnom filmu istrpio...
907
Shares
Rocky MMA-a nije uspio: Kao u legendarnom filmu istrpio batine, Orao iz Dagestana uzeo pojas i pozvao McGregora!

UFC 223

Rocky MMA-a nije uspio: Kao u legendarnom filmu istrpio batine, Orao iz Dagestana uzeo pojas i pozvao McGregora!

08. 04. 2018 - 08:44
0
Shares

Khabib Nurmagomedov postao je UFC prvak nakon dominacije kroz većinu vremena pet rundi borbe protiv Ala Iaquinte. Rose Namajunas savladala je Joannu Jedrzejczyk i u revanšu, no ovog puta nakon napornih pet rundi. Novi impresivni nastup upisao je Zabit Magomedsharipov, a pobjede su ostvarili Renato Moicano, Chris Gruetzemacher, Karolina Kowalkiewicz i još nekoliko boraca.

Ipak, krenimo redom. Khabib Nurmagomedov novi je UFC prvak lake kategorije, nakon što je na "ukletom" UFC 223 eventu u Brooklynu slavio protiv Ala Iaquintu. Bio je to zamjenski borac u meču za titulu, nakon što je zbog ozljede koljena otpao Tony Ferguson, a potom i prva zamjena Max Holloway.

Bila je to najbizarnija sedmica u povijesti UFC-a, a trebao je biti jedan od najjačih glavnih programa u 2018. godini. Trebali smo konačno gledati okršaj Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, međutim u bizarnom raspletu Ferguson se povrijedio prilikom odrađivanja medijskih obaveza uoči borbe, a UFC je odlučio oduzeti mu privremeni pojas i dati priliku njegovoj zamjeni.

To je trebao biti Max Holloway, međutim on na vaganju nije uspio spustiti težinu na dopuštenu razinu jer je očito prekasno počeo raditi na kilaži tjedan dana uoči borbe. Liječnici su ga skinuli praktički s vage i zabranili mu borbu. Službeno je proglašen ''nesposobnim za borbu''. U kombinacijama su nakon toga bili mnogi borci, no priliku života dobio je Njujorčanin Al Iaquinta i nije razočarao.  Izdržao je svih pet rundi s čovjekom koji sada ima 26 pobjeda iz isto toliko borbi i zaradio divljenje sjajnog Dagestanca.

"Kako se osjećam? Ne znam! Žao mi je što moj otac nije tu, jer sve ovo što sam napravio je zbog njega. Svi ovi ljudi oko mene su skromni ljudi. Ali sad se želim boriti s St-Pierreom u New Yorku, u Madison Square Gardenu", rekao je nakon borbe Nurmagomedov.

al-iaquinta-u-mecu-protiv-nurmagomedova

Orao iz Dagestana dominirao je u svih pet rundi, rušio Iaquintu, sijevali su udarci sa svih strana, no Amerikanac je izdržao do samog kraja. 

"Iaquinta je pravi gangster, pravi gangster iz Brooklyna. Ma kakav Conor McGregor, Al je gangster, on je odmah pristao na borbu sa mnom, a Conor bi se borio s kombijem", nasmijao je Khabib navijače u Brooklynu i pokazao kako je pun samopouzdanja:

"Ja se već mogu sad mogu ponovo boriti ako UFC to želi. Dajte mi 30 minuta odmora, da popijem malo vode, nazovem tatu, pitam ga gdje sam griješio i idemo dalje. Nije mi bitno protiv koga, Conor, Ferguson, bilo ko, može i Daniel Cormier", pozvao je čak i puno težeg DC-a koji mu je stajao u kutu Nurmagomedov.

Od prve runde Nurmagomedov je dominirao, u prve dvije runde čak je i bio jako blizu prekidu, no Iaquinta se nekako uspio odbraniti od niza poluga, pokušaja gušenja, silnih udaraca... U trećoj rundi malo zatišje iako je iz nje Iaquinta izašao s povredom oka i obliven krvlju. U četvrtoj rundi ponovno je Khabib nasrnuo, zadao sjajan kroše, a onda i udarac nogom, no ni to nije izbacilo Ala kojem je nadimak Razjareni po Robertu de Niru u Razjarenom biku.

Iako se do sada još nije borio više od tri runde Iaquinta je odlično izdržao i petu, udario nekoliko puta Nurmagomedova, no pobjednik je već tada bio poznat. Dominacija apsolutno u svim segmentima borbe Dagestanca, no isto tako Amerikanac italijanskih korijena zaslužio je naklon do poda. Istrpio je nevjerojatnih 115 udaraca iz distance, 13 iz klinča, 51 udarac na tlu i čak osam pokušaja rušenja! Nurmagomedov je sveukupno ispalio 179 udaraca po svom suparniku, a pretrpio je svega 25... To dovoljno govori o dominaciji Dagestanca, koji je postao prvi s titulom UFC prvaka, ali i o čvrstini brade te kompletnog tijela 30-godišnjeg Njujorčanina, koji nikada prije u karijeri nije odradio meč na pet rundi!

Nije UFC 223 bio samo Khabib Nurmagomedov, brojni otkazi i cirkusant Conor McGregor. Bilo je tu još nekoliko jako zanimljivih borbi. Prije svega to se odnosi na Rose Namajunas koja je u slamka kategoriji odbranila pojas protiv Joanne Jedrzejczyk. Bio je to revanš koji je apsolutno opravdao očekivanja navijača.

Iako je Poljakinja bila razočarana odlukom sudaca, Namajunas joj je unakazila lice svojim udarcima, dok je ona brutalno izudarala noge svoje protivnice. Khabibov sunarodnjak Zabit Magomedšaripov u perolakoj kategoriji pobijedio je Kylea Bochniaka jednoglasnom sudijskom odlukom. Borba je bila doista spektakularna, a neki već predviđaju da će kandidirati i za jednu od najboljih u 2018. godini.

UFC 223 – Rezultati

Khabib Nurmagomedov def. Al Iaquinta – jednoglasna sudačka odluka
Rose Namajunas (c) def. Joanna Jędrzejczyk – jednoglasna sudačka odluka
Renato Moicano def. Calvin Kattar – jednoglasna sudačka odluka
Zabit Magomedsharipov def. Kyle Bochniak – jednoglasna sudačka odluka
Chris Gruetzemacher def. Joe Lauzon – TKO (R2 5:00)

Karolina Kowalkiewicz def. Felice Herrig – podijeljena sudačka odluka
Olivier Aubin-Mercier def. Evan Dunham TKO (R1 0:53)
Ashlee Evans-Smith def. Bec Rawlings – jednoglasna sudačka odluka
Devin Clark def. Mike Rodriguez – jednoglasna sudačka odluka

Učitaj još novosti