07. 04. 2018 - 14:38
UMJESTO SPEKTAKLA - ŠAMPIONSKA ŽURKA
907
Shares
UMJESTO SPEKTAKLA - ŠAMPIONSKA ŽURKA

PREMIER LIGA

UMJESTO SPEKTAKLA - ŠAMPIONSKA ŽURKA

mozzartsport.com
07. 04. 2018 - 14:38
0
Shares

Trebalo je to da bude jedna od utakmica sezone. Možda i ona koja će odlučiti šampiona Engleske. Mančesterski derbi sedam kola pre kraja. Uoči početka sezone svi su se radovali ovom meču kao poslastici sezone. Ali...

Perfekcija Pepa Gvardiole i dekadencija Žozea Murinja su „srušili sneška“. Umesto neizvesnog spektakla, mančesterski derbi bi mogao da se pretvori u ceremonijalni špalir za novog šampiona Engleske.

Ako Mančester Siti pobedi večeras Mančester Junajted na Etihadu teoretski će overiti titulu šampiona Engleske koji je suštinski osvojio u januaru posle dominantne sezone kakvu Ostrvo ne pamti. Sedam kola pre kraja imaće 21 bod više i za tridesetak pogodaka bolju gol-razliku od Junajteda. A gde ćete lepše nego da titulu proslavite protiv gradskog rivala?

Ruku na srce, ovako nešto su i zaslužili. I jedni, i drugi. 

Gvardiolin tim igra fudbal kakav nije viđen na Ostrvu od Arsenalovih Nepobedivih. Jedna plemenita fudbalska ideja podržana petro-dolarima je pobedila kalkulantski i zanatski fudbal kojim se prethodnih godina stizalo na tron u Premijer ligi. Građani su za koplje iznad svih rivala u Premijer ligi. Pa i gradskog… Danas je Mančester Siti ekipa top klase na evropskom nivou, a Mančester Junajted i dalje neuspeli pokušaj koji nikako da preboli eru Aleksa Fergusona i nastavi život dalje. Kod Fergija je Junajted bio ono što je danas Siti, ali od njegovog odlaska su se pozicije obrnule.

Gvardiola nije mogao da zamisli lepši scenario nego da sedam kola pre kraja ponižava arhineprijatelja Murinja proslavom titule.

"Blizu smo toga da postanemo šampioni. Naša cela sezona u Premijer ligi je odlična, skoro pa da smo završili posao, isto kao što je Liverpul skoro pa završio protiv nas u Ligi šampiona", slikovito je opisao Gvardiola poziciju svog tima koji meč dočekuje posle debakla na Enfildu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona od 3:0.  

Murinjo će verovatno završiti sezonu na drugom mestu, što je korak ispred u odnosu na prošle sezone. Ali i ispod očekivanja s obzirom na preko 300.000.000 evra uloženih u prethodne dve godine u pojačanja. Kvarenje Sitijevog šampionskog slavlja bi donekle popravilo imidž Portugalca i dalo neku malu satisfakciju Junajtedovima navijačima da imaju čemu da se nadaju sledeće sezone.

A Žoze je dobar u „kvarenju“ tuđe sreće…

"Motivisan sam da budem drugi. Još uvek se trudim i da motivišem svoje fudbalere da se bore za top 4 jer matematički nismo još završili posao, a to nam je glavni cilj. Prošlo je mnogo, mnogo, mnogo, mnogo meseci, a mi smo i dalje drugi, a da bismo tamo opstali potrebni su nam bodovi na svim utakmicama pa i na ovoj", rekao je Murinjo.

Što se tiče kadrovske situacije kod Građana izostaje sigurno samo Bendžamin Mendi dok je Serhio Aguero pod znakom pitanja nakon što je propustio prvi meč sa Liverpulom pre tri dana. Na drugoj strani, Dejli Blind se vraća u konkurenciju za prvi tim, kao i Fil Džons, Markos Roho i Ander Erera koji su se oporavili od povreda. Rezervni golman Serhio Romero sigurno izostaje.
Nemanja Matić će predvoditi i večeras Crvene đavole, a mnogi analitičari na Ostrvu procenjuju da ishod ovog susreta dosta zavisi i od ishoda duela između srpskog reprezentativca i Davida Silve, motorina Građana.

Susret je na rasporedu od 18:30h.



 

Učitaj još novosti