06. 04. 2018 - 09:19
UHAPŠEN PODIVLJALI CONOR MCGREGOR: Razbio je autobus,...
907
Shares
UHAPŠEN PODIVLJALI CONOR MCGREGOR: Razbio je autobus, povrijedio dva borca, UFC otkazao tri borbe

UHAPŠEN PODIVLJALI CONOR MCGREGOR: Razbio je autobus, povrijedio dva borca, UFC otkazao tri borbe

Index.hr
06. 04. 2018 - 09:19
0
Shares

Conor McGregor priveden je zbog sinoćnjeg incidenta u Barclays Areni u New Yorku, gdje će se u subotu na UFC 223 Khabib Nurmagomedov i Max Holloway boriti za pojas koji će službeno biti oduzet irskoj zvijezdi.

Prvak lake kategorije, koji je dan ranije na najave oduzimanja pojasa čelnicima UFC-a poručio "Pičke, nećete mi ništa uzeti", banuo je u New Yorku i napao autobus pun boraca koji će nastupiti na sutrašnjoj priredbi. Predsjednik UFC-a još jučer je rekao da McGregora ne očekuje u New Yorku, ali da bi ga volio tamo vidjeti. Danas je požalio.

McGregor je uhićen zbog huliganskog napada na autobus, potvrdila je lokalna policija. Zajedno sa skupinom svojih prijatelja i fanova bacao je razne predmete na autobus i razbio staklo, a razbijeni komadići ozlijedili su borce Michaela Chiesu i Raya Borga. 

Zbog incidenta McGregoru je zabranjen dolazak na UFC 223, kao i Artemu Lobovu, čija je sutrašnja borba s Alexom Caceresom na kraju otkazana zbog njegovog sudjelovanja u incidentu.

Otkazani su i mečevi dvojice ozlijeđenih boraca, što će dodatno naštetiti sutrašnjem eventu i UFC-u.

Zasad još nije podignuta optužnica, a istraga je u tijeku. Očekuje se da će biti optužen zbog napada. 

Snimka cijelog incidenta već je obišla svijet.

Na UFC 223 Max Holloway ima priliku naslijediti McGregora kao drugi borac s dva UFC pojasa nakon što je prihvatio borbu s Khabibom Nurmagomedovim samo šest dana prije meča. Holloway je uskočio umjesto ozlijeđenog Tonyja Fergusona, koji je privremeni pojas namjeravao zamijeniti onim pravim. Dana White potvrdio je da će unatoč promjeni glavne borbe večeri ulog ostati naslov prvaka.

McGregor je, podsjetimo, u studenom 2016. osvojio pojas lake kategorije pobjedom protiv Eddieja Alvareza i pridodao ga onom perolake osvojenom protiv Josea Alda niti godinu dana ranije. Od tada je izbjegavao povratak u oktogon, zbog čega mu je već oduzet prvi pojas, a sada će ostati i bez drugog. No, njegov najavljeni povratak u oktogon u rujnu sada je vrlo upitan.

"Nakon ovoga više ništa neće biti isto", poručio je Dana White nakon incidenta koji će narušiti odnose između UFC-a i njegove najveće zvijezde.

"Ne možeš doći u dvoranu i napasti autobuse u kojima su borci koji trebaju nastupiti. Tamo je bilo i žena, a oni su bacali stvari kroz prozore", rekao je White. U šoku je bila i jedna od glavnih zvijezda sutrašnje priredbe prvakinja Rose Namajunas.

"S Conorom trenutno ne želim imati nikakvog posla. Želite li vi raditi s njime i kupovati njegove borbe? Nitko to ne želi, svi su zgroženi. Mogli smo dogovoriti borbu ako mu Khabib nije drag, mogli su se boriti legalno, a on je odabrao doći s 30 prijatelja i napraviti ovo. Ne znam je li na nekim drogama ni u čemu je problem. Šokiran sam. Čovjek ima bebu kod kuće, a tako se ponaša. Imat će velikih problema, nismo jedini koji će ga tužiti. Ovo što se dogodilo je kriminal", rekao je White. 

Učitaj još novosti