05. 04. 2018 - 18:42
Mourinho dovodi dvije 'rakete' i pravi najbolji napad u...
907
Shares
Mourinho dovodi dvije 'rakete' i pravi najbolji napad u historiji nogometa!

MANCHESTER UNITED

Mourinho dovodi dvije 'rakete' i pravi najbolji napad u historiji nogometa!

05. 04. 2018 - 18:42
0
Shares

Jose Mourinho od dolaska u Manchester United nikako nije zadovoljan onim što pružaju njegovi igrači, ali ni atmosferom na tribinama.

Posljednjih dana izgleda da sve dolazi na svoje. Uprava je poslušala Mourinha, pa su čak u pola cijene stavili u prodaju ulaznice muškarcima od 18-25 godina, dok za one najmlađe, te najstarije imaju drastične popuste. Sanchez nije pojačanje u pravom smislu te riječi, a 'posebni' se sada okreće dvojici igrača koji nose svoje ekipe ove sezone.

Jedno od njih je Willian sa kojim je već radio u Chelseaju, a koji ove sezone u mnogim utakmicama prelomi ili je najbolji igrač, a to što Chelseaju ne ide je neka druga priča. Vrijednost Williana prema transfermarketu je 32 miliona eura, a Mourinho ima namjeru da pošalje ponudu od 35 miliona funti što bi smatra bilo dovoljno. Chelsea sasvim sigurno neće igrati Ligu prvaka naredne sezone, a Willian već ima 29. godina, pa bi s obzirom na politiku kluba mogao lako biti pušten iz Chelseaja jer ugovor na više godina sigurno neće dobiti. Sjećate se pregovora sa Džekom i problema sa dužinom ugovora, upravo to bi moglo otvoriti Willianu vrata Old Trafforda. Cijena je mora se priznati sitnica s obzirom na to u koje visine je otišlo tržište, a igrač poput Williana može igrati još dosta godina. Na 47 utakmica ove sezone Willian ima učinak od 13 golova i 11 asistencija, ali nije standardan što sigurno je frustrira nogometaša njegovih kvaliteta.

Drugo pojačanje bi mogao biti Salah, a koliko je Mourinho zagrizao za Williana ništa manje nije zagrizao za dovođenje Salaha. Za Salaha bi morao izdvojiti mnogo veću cifru, a procjenjuje se da bi ona mogla biti 175 miliona eura. Iz Liverpoola su već rekli kako ispod 220 miliona eura ne žele ni da pričaju, ali već je poznato da je to samo način da se odbije konkurencija. Da li bi mogli odbiti 175 miliona eura veliko je pitanje. Real Madrid će biti velika konkurencija Mourinhu, ali kako igraju trenutno pitanje je da li će htjeti izdvojiti ovoliko novca i da li će nešto uopšte mijenjati u napadu. Salah je ove sezone eksplodirao, a vrijednost mu je udvostručena prema transfermarketu. Prošlogodišnja je bila 40 miliona eura, a sada je 80. Ove sezone Salah je na učinku od 38 golova i čak 13 asistencija u svega 43 utakmice.

Dovede li Mourinho ovaj dvojac imat će furiozan napad, a kako bi tek Lukaku eksplodirao uz njih...


Učitaj još novosti