01. 04. 2018 - 10:30
Zemlja u nevjerici, Sampaoli nakon debakla odlučio: Ovo je 17...
907
Shares
Zemlja u nevjerici, Sampaoli nakon debakla odlučio: Ovo je 17 sigurnih, nekoliko velikih imena otpisano za Mundijal!

ICARDI I DYBALA NE IDU U RUSIJU?!

Zemlja u nevjerici, Sampaoli nakon debakla odlučio: Ovo je 17 sigurnih, nekoliko velikih imena otpisano za Mundijal!

01. 04. 2018 - 10:30
0
Shares

Argentinski selektor Jorge Sampaoli već zna 17 igrača koji će putovati na Mundijal. Gaučosi su ove sedmice doživjeli pravi debakl u Madridu, kada ih je Furija isprašila sa 6:1. Teško da bi mnogo bolje bilo i da je Leo Messi bio na terenu.

Tamošnji mediji tvrde da Sampaoli već zna 17 igrača koji će sigurno putovati u Rusiju, ostalo je još šest mjesta, a nekoliko zvijezda će gotovo sigurno ostati bez puta u Rusiju. Odlučeno je da golmani budu Unitedova i Chelseajeva rezerva, Romero, odnosno Caballero. Treći izbor je Tigreova jedinica Guzman. Također, u odbrani su sigurni Otamendi iz Cityja, Sevillin Mercado, Fazio iz Rome, Ajaxov Tagliafico i Acuna iz lisabonskog Sportinga.

U veznom redu, poziv će dobiti sigurno Biglia iz Milana, Mascherano koji igra za kineski Hebei, Banega iz Seville, Lanzini iz West Hama i mlađahni Lo Selso iz PSG-a. U napadu, Messi i Di Maria koji je predstavljen kao napadač nisu sporni, kao ni Aguero i Higuain. Tako dolazimo do brojke od 17 igrača. Najveća pometnja vlada u napadu, a ostalo je samo jedno upražnjeno mjesto. 

Racingov Lautaro Martinez najbliže je tome, što bi značilo da otpadaju drugi strijelac Serije A Mauro Icardi i sjajni Paulo Dybala. Također, tu je i Angel Correa. Da li će to biti pravi potez Sampaolija pokazat će vrijeme... Icardija navodno ne žele saigrači jer narušava atmosferu u timu, dok je Messi javno izjavio da ne može igrati s Dybalom jer su jako slični igrači.

Blizu poziva zato je Unitedov defanzivac Rojo, kao i Funes Mori iz Evertona. U veznom redu, pozivu se još nadaju Paredes iz Zenita kao i njegov bivši saigrač iz Rome, Diego Perotti. Tu su još Pastore iz PSG-a, iskusni Enzo Perez iz River Plate, dok je Bencifin Salvio van stroja zbog povrede. Sasvim sigurno nekoliko velikih zvijezda neće zaigrati u dresu Gaučosa u Rusiji...

Učitaj još novosti