01. 04. 2018 - 14:20
APSOLUTNI REKORDER Zdravo, ja sam najtrofejniji fudbaler u...
907
Shares
APSOLUTNI REKORDER Zdravo, ja sam najtrofejniji fudbaler u historiji fudbala!

DANI ALVES

APSOLUTNI REKORDER Zdravo, ja sam najtrofejniji fudbaler u historiji fudbala!

01. 04. 2018 - 14:20
0
Shares

PSG je sinoć s 3:0 razbio Monaco i stigao do trofeja Liga kupa Francuske. Cavani je dao dva pogotka i potvrdio da je jedan od najboljih centarfora u Evropi. Ipak, pravi junak bio je Dani Alves. Bivši as Seville i Barcelone postao je igrač s najvećim brojem osvojenih trofeja u historiji fudbala. Brazilcu je ovo bio čak 36. trofej u bogatoj igračkoj karijeri. Na taj način pretekao je fudbalske legende poput Škotlanđanina Kennyja Dalglisha i Velšanina Ryana Giggsa.

Dalglish je 14 trofeja osvojio sa Celticom, a 21 u dresu Liverpoola, dok je Gisgs sve pehare osvojio braneći boje Manchester Uniteda. Interesantno da je kod Alvesa situacija znatno drugačija. PSG mu je pet klub sa kojim je osvojio trofej, a pritom mu je to pošlo za rukom i s reprezentacijom Brazila. Giggs i Dalglish nisu imali nikakav značajniji uspjeh s nacionalnim selekcijama.

Brazilac je u dresu PSG-a do sada stigao do dva trofeja, s brazilskom Baijom uzeo je Kup Nordeste. Sedam puta je bio nacionalni prvak (šest puta s Barcelonom i jednom s Juventusom). Ima šest nacionalnih kupova (po jedan sa Sevillom i Juventusom, odnosno četiri u dresu Barcelone), tri svjetska klupska prvenstva - sve s Kataloncima, tri Lige prvaka, također sve u dresu Barcelone. Tu su i šest nacionalnih superkupova (po jedan u Sevilli i PSG-u, kao i četiri s katalonskim ponosom), te četiri evropska superkupa (tri s Barcelonom i jedan sa Sevillom). Uz sve to, osvojio je i dvije Lige Evrope sa Andalužanima, Copa Americu s Brazilom i dva Kupa Konfederacija u nacionalnom dresu.

Ipak, tu mu neće biti kraj jer je više nego izvjesno da će s Parižanima stići do naslova prvaka, a i u nacionalnom kupu je stigao do polufinala. Impresivna lista trofeja tako bi uskoro mogla biti čak 38.

Učitaj još novosti