01. 04. 2018 - 11:10
HEROJSKI PODNIO SVE NA NOGAMA Parker uprkos porazu s pravim...
907
Shares
HEROJSKI PODNIO SVE NA NOGAMA Parker uprkos porazu s pravim bogatstvom odlazi kući

CARDIFF

HEROJSKI PODNIO SVE NA NOGAMA Parker uprkos porazu s pravim bogatstvom odlazi kući

01. 04. 2018 - 11:10
0
Shares

Teškaški prvak Anthony Joshua sinoć u Cardiffu na Principality stadionu pred 80 hiljada ljudi odbranio je IBF, IBO i WBA titule protiv izazivača Josepha Parkera, te mu i oduzeo WBO pojas. Nakon 12 rundi suci su jednoglasno odlučili da je pobjednik britanski bokser, kojeg je ipak domaća publika ispratila salvom zvižduka. Naime, nije to bilo neko uvjerljivo izdanje... Interesantno da je ovo Joshui po prvi put u karijeri da je slavio sudijskom odlukom, jer je do sada svaki put slavio nakon nokauta. Ujedno je Parker upisao prvi poraz u karijeri. 

"Moja strategija bila je držati se iza direkta što mi je osiguralo još jednu titulu. Bio sam nabrijan, fokusiran i to je bila moja taktika. Znam da su svi očekivali nokaut, ali Joseph Parker je svjetski prvak. On je rekao da će ovo biti rat, ja sam rekao da će biti bokserska finesa i držao sam se toga. Ljudi, ne zaboravite, ja sam postao ujedinjeni svjetski prvak. To je 21 profesionalna borba sa šest mečeva za naslov među njima", rekao je britanski bokser nakon meča.

Na kraju je prozvao 32-godišnjeg Deontaya Wildera, vlasnika WBC naslova, protiv kojeg bi se trebao boriti u narednom meču. "Wilder. Ili Fury. Dovedite Wildera u ring i nokautiraću ga. Wilder let's go baby", bio je jasan Joshua.

Joseph Parker dokazao je da je veliki borac, izdržao je do samog kraja i sudije su odlučivale. Uz to, odlazi bogatiji za čak 15 miliona eura što je i više nego dobar iznos. 

"Pobijedio je bolji bokser, bolji čovjek. Hvala svima, hvala na prilici. Vratit ću se sigurno. A recept za idući put je - raditi više i vratiti se jači. Druge nema. Mlad sam, imam tek 26 godina i dalje nikad nisam bio u nokdaunu. Joshua je sjajan, ali ja ću se vratiti jači nego ikad", poručio je nakon meča u Cardiffu.

Joshua je stigao do 22. pobjede u karijeri u svom 22. meču. S druge strane, ovo je prvi poraz za Parkera u njegovom 25. meču. Do revanša najvjerovatnije neće doći, jer to nije definisano nikakvom klauzulom. Podsjećamo, Joshua je prije godinu dana u Londonu u penziju poslao legendarnog Vladimira Klička i postao vlasnik IBF, WBA i IBO pojaseva. Od sinoć je vlasnik i WBO pojasa...

Učitaj još novosti