22. 03. 2018 - 12:54
Ronaldo, Neymar, Real Madrid, rekordne cifre.. Ovome se malo...
907
Shares
Ronaldo, Neymar, Real Madrid, rekordne cifre.. Ovome se malo ko mogao nadati

REAL MADRID

Ronaldo, Neymar, Real Madrid, rekordne cifre.. Ovome se malo ko mogao nadati

22. 03. 2018 - 12:54
0
Shares

Operacija NejMadrid odavno više nije tajna.

Najveća želja, da ne napišemo - opsesija kontroverznog španskog biznismena Florentina Pereza je da Neymara učini nosiocem projekta Galaktikosi 3.0. I tu nema ničeg spornog. Florentino je takav, on kada daje - daje samo najbolje. Ali, čini se da je u svoj halabuci oko sve izvjesnije reprize „transfera vijeka“ u još glomaznijem obliku Perez zaboravio na čovjeka koji i dalje s obe ruke drži aktuelni projekat - Galaktikose 2.0 i koji je Realu vratio stari, kraljevski sjaj. Naravno, radi se o Cristianu Ronaldu.

Poslije traljavog i gotovo neočekivanog početka sezone, Cristiano je uspio da probudi zvijer u sebi i sada ponovo igra sjajan fudbal. Od januara je na kvoti od 21 pogotka u 11 utakmica i zato je stigao svoj devetogodišnji prosek sa 37 golova na 35 mečeva. Perez kao da je zaboravio da samo uz Ronalda Real može da bude na svom vrhuncu. Zbog toga je Cristiano, kao fanatični takmičar i veliki borac, listi ciljeva za ovu sezonu (nova Liga šampiona, Zlatna kopačka, Zlatna lopta..) dodao možda i onaj, lično najvažniji - da dokaže Florentinu Perezu koliko je pogriješio što se toliko zaletio i svim silama krenuo u realizaciju Neymarovog transfera.

Cristiano se dugo oseća prevarenim. Poslije finala Lige šampiona u Cardiffu dobio je obećanje da će dobiti novi ugovor, što se na kraju nije desilo. U međuvremenu fudbalski svijet vidio je kako Lionel Messi dobija najveći ugovor u istoriji sa 45.000.000 eura neto godišnje plate, a mjesecima prije toga dogodile su se tektonske promjene sa Neymarovim transferom od 222.000.000 eura i platom od 35.000.000 europskih novčanica po sezoni.

Činjenica da su njegovi najveći fudbalski protivnici dobili ono što je i sam s punim pravom zaslužio, Cristiano je vidio kao znak da ga Real, a posebno Florentino, ne poštuju dovoljno.

Poređenje sa argentinskim i brazilskim majstorima fudbala i dalje je stvar ličnog ukusa, ali osvajač tri od poslednje četiri Zlatne lopte zaslužuje mnogo više. Naravno, ovdje se ne radi toliko o novcu, jer ga Ronaldo ima i više nego dovoljno da obezbjedi generacije poslije sebe, koliko o poštovanju i statusu u fudbalskoj hijerarhiji.

 

Više nego bilo šta Cristiana je zaboljela odluka kluba da mu ne pojača ugovor u danima kada je prolazio kroz možda i najveću golgetersku krizu otkako je stao na sam prijestol ove igre. A tako je lako razumjeti obe strane. Real nije želio da se upusti u proces drastičnog uvećanja plate (sa aktuelnih 23.000.000 na bar 36.000.000 eura) čovjeku od 33 godine sa igračkom krizom i još tri sezone aktivnog ugovora. Cristiano Ronaldo je od kluba tražio ono što je godinama unazad zaslužio, od kluba kome je donio tri od poslednja četiri pehara Lige šampiona i ponovo ga vratio na vrh piramide.

Zbog toga je priča o dolasku Neymara dodatno razljutila Cristiana. Ponovo se osjetio uvrijeđenim, povrijeđenim. Jer, kako neko ko još nije postigao ni djelić onoga što je as iz Portugalije, može da bude toliko plaćeniji? I, kako može da dođe u tim koji je i dalje njegov?

Iz Madrida se mogu čuti riječi kajanja, pa je navodno Perez spreman da po završetku sezone ispuni Ronaldu želju i pojača mu ugovor. Zasad se govori o sumi između 28.000.000 i 30.000.000 europskih novčanica.

Riječi Zinedina Zidana da „ne može da zamisli Real bez Cristiana“ dovoljno govore o tome koliko je Ronaldo bitan faktor, iako godine čine svoje.

 

U međuvremenu iz Brazila se začula velika najava - da je Pini Zahavi stigao u Brazil kako bi prostudirao Realovu ponudu za Nejmara.

Ugledni brazilski sajt UOL Esporte tvrdi da je Zahavi viđen u Sao Paulu u društvu Nejmarovih advokata, a sastanak bi trebalo da bude organizovan u prestižnom hotelu Emilijano. Florentino Perez je spremio sve detalje lične ponude Neymaru i navodno je još bolja od one PSG-ove prošlog ljeta. Ali, detalji se čuvaju u strogoj tajnosti... Zato se svi i plaše Ronaldove reakcije...

Ne treba podsjećati na bliske odnose izraelskog superagenta i Florentina Pereza,  zbog čega je navodno Zahavi kratkoročno i preuzeo brigu o karijeri Roberta Lewandowskog (do kraja letnjeg prelaznog roka), kako bi Realu mogao da obezbedi još jedan veliki potpis. Također, Zahavi je bio u grupi onih koji su završili Neymarov transfer u PSG.

Očekujte neočekivano...

Učitaj još novosti