21. 03. 2018 - 23:13
Oduševio gimnazijalce: Muhamed Bikić o promociji države kroz...
907
Shares
Oduševio gimnazijalce: Muhamed Bikić o promociji države kroz sport i sportiste

PETA GIMNAZIJA SARAJEVO

Oduševio gimnazijalce: Muhamed Bikić o promociji države kroz sport i sportiste

21. 03. 2018 - 23:13
0
Shares

U Petoj gimnaziji u Sarajevu danas je Muhamed Bikić, dugogodišnji sportski novinar i publicista, magistar sporta, bio gost predavač o temi "Promocija države kroz sport i sportiste". U amfiteatru škole vladala je zaista prijatna i neposredna atmosfera, a posebno što su se i sami srednjoškolci aktivno uključili u predavanje, sa svojim vrlo zanimljivim komentarima i pogledima na istinske sportske ambasadore naše države.  

gimnazija-1
"Izuzetno mi je drago mi je što je naš prijatelj škole, ponovo s nama, a posebno o ovoj temi jer upravo  Muhamed sve ove godine kroz svoje emisije i knjige na najljepši način promovira bh. sport i sportiste, a samim tim i našu državu Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Sejad Šenderović, direktor ove srednje škole.

gimnazija-3
Kolega Muhamed Bikić je prije nekoliko godina u Petoj gimnaziji na Dobrinji bio i gost predavač o temi "Sportsko pravo", a nedavo je s nekadašnjim selektorom fudbalske reprezentacije  Mehmedom Baždarevićem, promovirao svoju posljednju knjigu "sportskivremeplov.ba", koja govori o bh. sportskim velikanima.

gimnazija-4

Muhamed Bikić je rođen 23. maja 1973. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom diplomirao na Pravnom fakultetu, te magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, također na Univerzitetu u Sarajevu, o temi „Stavovi i osobine ličnosti reprezentativaca u timskim sportovima i sportskih novinara BiH“.

Jedan je od začetnika ideje sportskog prava u BiH, a njegov magistarski rad je bio upravo u tom pravcu, gdje je sublimirao sport, pravo, novinarstvo i psihologiju. Predavač je sportskog prava na raznim seminarima u BiH.

Dugogodišnji je sportski novinar u pisanim i elektronskim medijima, uređuje i vodi prvenstveno emisije koje promoviraju bh. sport i bh. sportiste u zemlji i inostranstvu: „Sportski vremeplov“, „Hayat sport“ i „As exkluziv sa Muhamedom Bikićem“. Autor je knjiga „Hadžijsko drvo“ (dva dopunjena izdanja), „Po(r)uka“ i “sportskivremeplov.ba“ (tri dopunjena izdanja). Za svoj rad u novinarstvu i publicistici dobitnik je niza nagrada, priznanja, zahvalnica... 

Učitaj još novosti