21. 03. 2018 - 18:35
Guardiola pronašao "novog Messija": Navijači oduševljeni, iz...
907
Shares
Guardiola pronašao

MANU GARCIA

Guardiola pronašao "novog Messija": Navijači oduševljeni, iz Ovijeda stiže prava senzacija

21. 03. 2018 - 18:35
0
Shares

Kada je bio predstavljen kao novi trener Manchester Cityja, Pepa Guardiolu mnogi su pitali, kumili, molili da pokuša nagovoriti Lionela Messija da dođe u Englesku i zaigra za njegovu novu momčad. Pep to nije napravio, no moguće da je na pragu stvaranja španske verzije Messija, a njegovo ime je Manu Garcia. Riječ je o 20-godišnjaku iz Ovieda, koji je u Manchester City stigao kao 15-godišnjak. Od tada je bio na dvije posudbe i pokazao se kao veliki potencijal. Trenutno igra u holandskoj NAC Bredi, gdje je čak ponio kapitensku traku u tri navrata ove sezone. Postigao je pogodak i upisao asistenciju, no njegovi potezi na svakoj utakmici oduzimaju dah i neodoljivo podsjećaju na Messija.

Manu Garcia je u februaru postigao pogodak koji je završio među najboljima u tom mjesecu. Bio je to sjajan solo prodor kroz odbranu Heraclesa i potom lijepi završetak. Loptu je uzeo na svojoj polovini, sjurio se prema šeasnestercu, nanizao nekoliko igrača na tom putu i onda neodbranjivo poslao loptu pored golmana. Manu Garcia ima sjajan pregled igre, vrlo je atraktivan i maštovit, a uz to je i vrlo discipliniran. Ima sve karakteristike koje Pep Guardiola zahtjeca od svojih igrača. Čak i stasom podsjeća na Messija, jer je visok svega 169 centimetara, odnosno jedan manje od argentinskog genijalca.

Krajem sezone završava posudba Manua Garcije, te se nakon toga vraća u omladinsku momčad Cityja. Iduće bi ga sezone Pep Guardiola mogao povući u prvu ekipu, baš kao što je to napravio ove sezone s Philom Fodenom, 17-godišnjakom iz Stockporta.

Učitaj još novosti